En Sıcak Konular

Tuncay Özkan' Gaziantep'te de ekmek yok

7 Temmuz 2008 11:40 tsi
"Biz kaç kişiyiz" platformunun düzenlediği mitinge yaklaşık 500 kişi katıldı.

Biz Kaç Kişiyiz Platformu Gaziantep Şubesi'nce düzenlenen "Hukukuna Sahip Çık" mitinginde toplanan yaklaşık 500 kişi, Ergenekon Soruşturması'nı protesto etti.
İstasyon Meydanı'nda toplanan yaklaşık 500 kişi, Ergenekon Operasyonu kapsamında yapılan gözaltıları protesto etti. Mitinge katılanlar, ilk olarak polis noktasındaki aramalardan geçirildi. Ellerinde Türk bayrakları olan ve Atatürk rozetleri takan eylemciler, çalınan şarkılara da eşlik etti.

Mitingde Yaşar Okuyan ve Tuncay Özkan da birer konuşma yaptı. Tuncay Özkan, yaptığı konuşmada AK Parti'ye oy veren 16 milyon kişinin kendilerinin kuracakları partiye oy vereceklerini savundu. Özkan, "Hiçbir zalim karşısında boynumuzu eğmedik, eğmeyiz. Kimsenin zalim karşısında da eğilmesine izin vermeyiz. O yüzden biz Türkiye'nin sahibiyiz diyoruz. Bakın, bu soruşturmalar biter, yargılamalar açılır. O zaman herkes boyunun ölçüsünü alır. Biz diyoruz ki, halkı mağdur etmeden, zanlıyı mağdur etmeden bu işlere bir çeki düzen verin. Yapılmak istenen, Türkiye'nin parça parça parçalanmasıdır. Bir güvensizlik ortamı oluşturulmak isteniyor. Bunu emperyalistler istiyor. Mustafa Balbay'a, güvenmeyin, İlhan Selçuk neden güveniyorsun ona ya. Kimse kimseye güvenmeyecek. Bin kişi bir araya toplanamayacak. İnsanlar birbirinden korkacak. İnsanlar birbirinden kaçacak. Kim kazanacak bu korku yarışından, o zaman emperyalistler kazanacak. Biz birbirimize sarılacağız" dedi.

Özkan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizden kimse darbeci değil. Bana soracak olursanız bize darbeci diyenler bir darbe yapma hazırlığı içindeler. Yapıyorlar değil mi? Asıl savcıların onları soruşturması gerekiyor. Yarın sabah kalkıp da mutluluk içinde yoluma devam edeceğim diyen kaç kişi var içinizde? Yok. Ya ben bu gece yatıyorum, sabaha karşı beni alırlar mı almazlar mı diyen kaç demokrat var aranızda? Telefonumu dinlemiyorlar, beni dinlemeye değer bulmuyorlar diyen var mı? Şimdi ben; terörle mücadele etmiş, ömrünü bu uğurda harcamış, milli güvenlik kurullarına katılmış iki paşanın terörist olduğuna inanmıyorum. İnanmadığım içinde diyorum ki; açıklayın kardeşim bilelim. Terörle mücadeleyi nasıl gerekiyorsa öyle yapalım ama bir açıklama yapılsın. Doğu Perinçek bir siyasi partinin genel başkanı. 13 aydan beri tutuklu bir açıklama yok."

Miting, atılan sloganlar ve çalınan marşlar ile sona erdi.

habertürk



Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,792 µs