En Sıcak Konular

Kuvvacıların kemikleri sızlıyordur

7 Temmuz 2008 11:19 tsi
Tutuklanan Osman Gürbüz kardeşini öldürmüş, eşini yaralamış, bir polis öldürmüş, bir kıza tecavüz etmiş, sayısız gasp yapmış ve Kuvayi Milliye'ye üye olmuş

 Ergenekon Operasyonu'nun altıncı dalgasında Antalya'da yakalanarak cezaevine gönderilen Osman Gürbüz'ün, 1978 yılında, hanüz 16 yaşındayken bir hayat kadının bileziklerini gasp ile başlayan ve 'İkinci Yeşil' iddiasına varan 'suç' yolculuğu, hakkında önemli şüpheler doğuruyor. Darbeye zemin hazırlayacak kanlı eylemleri organize ettiği öne sürülen Gürbüz'e, sorgusunda, 'Çiller Özel Örgütü' kurup kurmadığından Gazi Mahallesi katlima ve Necip Hablemitoğlu suikastına kadar birçok soru yöneltildi.

Osman Gürbüz, önceki gün çıkarıldığı İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, kendisine isnat edilen suçlara ilişkin, "Bana bulunduğum durumdan çok daha kompleks bir yapının niçin yakıştırıldığı bilmiyorum" diyordu. Oysa 'bulunduğu durum', 'yakıştırılanı' hak edecek denli kompleksti.
Peki, Gürbüz kimdi? Daha 16'sında bir hayat kadının bileziklerini çalıp sekiz yıl cezaevine yattı. Çıktığı andan sonraki adli suç CV'si hayli kabaraktı: "1987'de arkadaşını vurmaktan 2,5 ay hapis cezası aldı, 1987'de Ankara'da Kıbrıslı bir işadamını gasp, Ankara-Oran'da ateş etmek, 1988'de arkadaşı olan Ülkü Ocakları Başkanı Nuri Şahin'i ayağından vurmak, 1990'da kardeşi Suphi Gürbüz'ü, karısı Selma Sezer'e sarılmış halde görüp öldürdü, 1992'de İstanbul Sarıgazi'de kız öğrenciye tecavüz,
1992'de eşini ayaklarından vurdu, 1993'te Ankara Abidinpaşa'da kulüp tarayarak üç kişiyi yaraladı, 1994'te Merzifon'da bir fabrika bekçisini yaralama ve gasp, Gebze'de polisle çatışma, bir polis öldürme, Bakırköy'de kahvehane işleten 'Seboş Dayı'nın öldürülmesi, 1995'te Ertan Sert ve Türkinvest ile ilgili olarak Sarp Kuray'dan tahsilat"


Bu 13 suç, kayıtlı olanlardan ibaret. Gürbüz'ün Susurluk Komisyonu'na yansıyan 'öteki suç tarihi' ise şöyle: "Gebze Asayiş Şubesi ekipleri 1 Aralık 1994'te şarampole yuvarlanmış, 06 MKZ 83 plakalı, kurşun geçirmez camlı, siyah renkli BMW marka otomobil buldu. Aracın yanında elinde bond çantalı, telsizli ve cep telefonlu biri vardı. Üzerinden 'Ahmet Tecer' adına düzenlenmiş polis kimliğiyle çıktı. Kaçarken vurulup yakalandı."


O araç Genelkurmay'ın

Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın 24 Aralık 1996'da Susurluk Komisyonu'na verdiği ifadeye göre, Gürbüz dönemin Ankara Emniyet Müdürü'nün devreye girince Ocak 1995'te bırakıldı. Çantasında çok sayıda mermi, bir Smith Wesson marka tabanca çıktı. Elindeki telsiz, askeri nitelikteydi.
Yine Yılmaz'ın iddiasına göre, otomobil de Genelkurmay'a aitti. Genelkurmay, otomobilin Ankara'ya gönderilmesini istemişti. Kazadan üç ay önce de Mehmut Ağar tarafından Elazığ'daki seçim çalışmasında, seçimden sonra da Ağar'ın eşi tarafından kullanılmıştı.

Susurluk Komisyonu'na 29 Ocak 1997'de bilgi veren eski bakanlardn Eyüp Aşık'a göre Gürbüz, Jandarma İstihbarat Timi (JİT) elemanıydı: "Bizim adamımız' diye Kocaeli'ne talimat veriliyor, bırakın adamı diye. Yakalanmışsa bırakın, yakalanmadıysa peşine gitmeyin, itirafçıdır deniyor."
Gürbüz, Ocak 1995'te serbest kaldı. İddiaya göre, iki ay sonra 23 kişinin öldüğü Gazi olaylarında sahne almış, olayların başlangıcını oluşturan üç kahvehanenin taranması eylemini Gürbüz gerçekleştirmişti.

Gürbüz'ün suç tarihi sürüyordu. Polisin 1997 yılında bir ihbar üzerinde Halis Küçük adlı emekli bir tuğgenerale ait şirkete yönelik operasyonda, kaçma çalışırken yakalanıp tutuklandı. Fakat talihliydi. ‘Rahşan Affı’ olarak bilinen af yasasıyla 2001 yılında cezaevinden çıktı.

 

Kuvayi Milliye üyesi


Jandarma İstihbarat Timi (JİT) ile bağlantılı olduğu ve özel harp eğitimi aldığı iddia edilen ve istihbarat birimleri içerisinde 'Küçük hacı' diye tanınan Gürbüz, 1 Temmuz'daki Ergenekon Operasyonu'ndan önce İstanbul-Antalya arasında bir hayat kurmuştu. Antalya’da kafeterya işletiyordu. Emekli Albay Fikri Karadağ'ın Kuvayi Milliye Derneği'ne üye oldu. İki yıl önce Antalya’daki bayrak mitinginin düzenlenmesinde görev aldı. Bu arada, eski 'alışkanlığını' sürdürüyordu: Kemer’de bir yerel gazeteciyi dövüp işkence yapmış, bir süre tutuklu kalmıştı.

Gürbüz, 1 Temmuz'daki Ergenekon Operasyonu'nda gözaltına alınıp sorgulandı. Savcılıktaki sorgusunda kendisine, iddiaya göre, şu sorular soruldu: "Hablemitoğlu’nu ne zaman öldürdün?, Danıştay saldırısının neresindesin?, Alparslan Arslan'ı sen mi yönlendirdin? Çiller Özel Örgütü ile 200 kişiyi öldürdün mü?, Gazi olaylarının talimatını sen mi verdin? Antalya’da üniversitedeki provokatör Ömer Ulusoy’u sen mi yönlendirdin? Mersin’deki bayrak mitingini sen mi organize ettin?"

Gürbüz, çıkarıldığı İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, hakkındaki tüm kuşku ve sorulara karşılık "Bana bulunduğum durumdan çok daha kompleks bir yapının niçin yakıştırıldığı bilmiyorum" diyordu.
Danıştay saldırganı Alparslan Arslan, Muzaffer Tekin, Abdullah Çatlı ve Korkut Eken'i tanımadığını kaydede Gürbüz, Hablemitoğlu cinayetiyle de ilgisinin olmadığını söyledi. Gürbüz, "Devletle irtibatlandırdığım telefon konuşmaları bana ait bir kusurdur" dedi.
Sıraselviler’de Habil Küçük adlı emekli generalle ortak iş yaptığını kabul eden Gürbüz, işyerinde kendisine ait bir kısım silahları sakladığını da söyledi. Küçük’ün Veli Küçük ile akraba olup olmadığını bilmediğini kaydetti. Gürbüz, Karadağ'ın derneğine üye olduğunu ancak TV'ye yansıyan silahlı yemin töreninden sonra üyelikten ayrıldığı belirtti:
'İleri derecede antisosyal kişilik bozukluğu' bulunduğu gerekçesiyle askerlik yapmadığını vurguladı Gürbüz, tutuklanarak Metris Cezaevi'ne konuldu.

radikal



Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,998 µs