Neredeyse anlaştık! | " /> Neredeyse anlaştık! | "/>

En Sıcak Konular

Talat: Neredeyse anlaştık!

7 Temmuz 2008 10:46 tsi
Talat: Neredeyse anlaştık! KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas’la doğrudan müzakerelerin takvimi konusunda “neredeyse” anlaşmaya vardıklarını söyledi.

“İki kurucu eyalete sahip, iki toplumlu, iki kesimli federasyonda” da anlaştıklarını yineleyen Talat, “Bunun tam olarak ABD’deki gibi olacağını söylemedik, çünkü bildiğiniz üzere buradaki sistem yegâne bir sistemdir. Kıbrıslı Rum politikacılarla çeşitli görüşmelerde bu konu gündeme geliyor. Bu konunun onlar için bir ‘tabu’ olduğunu biliyorum. Ancak benim için bu federasyonun, Kıbrıs Cumhuriyeti ve KKTC’den oluşacağı gayet açık bir unsurdur” dedi.

Rum Alithia gazetesine konuşan Talat, 1 Temmuz görüşmesinin sonucundan memnun olup olmadığının sorulması üzerine, kendisinin bu görüşmeden beklentisinin doğrudan müzakerelerin başlama tarihinin belirlenmesi yönünde olduğunu, ancak bunu başaramadıklarını ve sonunda 25 Temmuz tarihinde yeniden bir araya gelme kararına vardıklarını belirtti.

Talat, Kıbrıs Türk parti başkanları ile görüşmesinde doğrudan müzakerelerin 1 Eylül’de başlayacağını söylediğinin doğru olmadığını ifade etti ve şunları söyledi: “Karara varmadık, ancak takvim konusunda neredeyse anlaştık. Evet bunu açıklamamaya karar verdik, ancak hiç kimseye 1 Eylül’de başlayacağımızı söylemedim.”

Ankara’nın baskısı

Hristofyas’ın hükümetteki ortaklarının baskısı altında bulunduğuna inandığını söyleyen Talat’a, kendisinin de Ankara’nın baskısı altında olduğunun düşünüldüğü şeklindeki bir yorum soruya ise şu yanıtı verdi:  “Ne yapmak için Türkiye’nin baskısı altında olabilirim? Başarmaya çalıştığım şey Kıbrıs sorununda doğrudan müzakerelerin başlamasıdır. Eğer Türkiye bana bir şey için baskıda bulunuyorsa bu doğrudan müzakerelerin başlamasıdır.”

milliyet



Bu haber 306 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,433 µs