Ben de Ergenekoncuyum! | " /> Ben de Ergenekoncuyum! | "/>

En Sıcak Konular

Savaş: Ben de Ergenekoncuyum!

7 Temmuz 2008 09:53 tsi
Savaş: Ben de Ergenekoncuyum! Türkiye genelinde 20 ilde dün Biz Kaç Kişiyiz Platformunca, düzenlenen Hukuka Saygı mitingi yapıldı. Tuncay Özkan'ın düzenlediği mitingde konuşan Vural Savaş kendisini böyle ihbar etti.

Türkiye genelinde 20 ilde dün ’Biz Kaç Kişiyiz Platformu’nca, düzenlenen ’Hukuka Saygı’ mitingi yapıldı. Ankara, İzmir ve İstanbul Kadıköy başta bir çok ilde yapılan mitinglerde özellikle Ergenekon operasyonuna gösterilen tepkiler dikkat çekti. Medyada çıkan ’Emekli paşaların pazar günü Türkiye genelinde düzenleteceği mitinglerde olaylar çıkarılacak ve darbe için alt yapı oluşturacak’ haberleri yüzünden gergin başlayan mitingler olaysız geçti. Mitinge katılarlar ise Ergenekon operasyonuna öfke kustu. Özellikle miting ve darbe arasında bağlantı kurulması eleştirildi.

İstanbul Kadıköy’deki mitingde atılan sloganlar ise dikkat çecikiydi: “Hainler mecliste, yurtseverler hapiste”, “Hükümet istifa, Tayyip Yüce Divan’a”, “Vatan, namus, ahde vefa”, “Ne ABD ne AB, tam bağımsız Türkiye”, “Orduya uzanan eller kırılsın” ve “Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek.” Binlerce kişinin yürüdüğü İstanbul’daki mitinge Atatürkçü Düşünce Derneği, Biz Kaç Kişiyiz Hareketi, Memleket Sevdalıları Derneği üyeleri katıldı. Özellikle Memleket Sevdalıları Derneği üyeleri, giydikleri Türk bayraklı, kırmızı beyaz forma ile dikkat çekti.

"BİZİ DE ERGENEKON'A ALSINLAR"
Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş, Antalya’daki mitingde yasalara aykırı dinlemeler yapıldığını söyledi. Bu delillerle hiçbir mahkemenin sanıkları mahkum edemeyeceğini öne süren Savaş, “Ben de Ergenekon soruşturmasına konu olabilirim. Mert konuşmanın zamanı geldi. Gitsinler bizi de Ergenekon’a alsınlar, o şerefe erişelim” dedi.

 

Vural Savaş, emekli Orgeneral Şener Eruygur'un düzenlediği 'Cumhuriyet Mitingleri'ne Eruygur ile birlikte katılmıştı.

ANKARA'DA 10. YIL MARŞI
Ankara’da Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşıyan platform üyeleri, Abdi İpekçi Parkı’nda bir araya geldi. 10. Yıl Marşı’nın çalındığı mitingde konuşan "Biz Kaç Kişiyiz Platformu" Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Canpolat, Ergenekon gözaltılarını eleştirdi, “Kimse unutmasın, hukuk bir gün herkese lazım olabilir” dedi. İzmir Karşıyaka Demokrasi Meydanı’ndaki mitinge katılanlar ise ellerindeki Türk Bayrakları’nı sallayarak, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Ne ABD ne AB, tam bağımsız Türkiye” sloganları attı.


TUNCAY ÖZKAN: DEVRİM YAPACAĞIZ
Gaziantep’te düzenlenen mitinge eski bakanlardan Yaşar Okuyan’la birlikte katılan gazeteci Tuncay Özkan ise AKP hükümetini ve Ergenekon soruşturmasını eleştirdi. Özkan, “Hiçbir zalim karşısında boynumuzu eğmedik, eğmeyiz. Biz darbe değil, sandıktan çıkıp devrim yapacağız” diye konuştu...

8sutun



Bu haber 977 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,249 µs