En Sıcak Konular

Boynunda levha MIT mezunu iş arıyor

6 Temmuz 2008 21:38 tsi
Boynuna levha astı, ’MIT mezunu iş arıyor’ diye Wall Street’e çıktı.

Amerika’da patlak veren Mortgage krizi nedeniyle peş peşe işini kaybeden bankacılar kendilerine yeni bir iş bulabilmek için yaratıcılıkta sınır tanımıyor.

Dünyada finans piyasalarında işten çıkartılan bankacı sayısı 80 bine ulaştı. MIT mezunu 48 yaşındaki Joshua Persky de iş için çareyi boynuna ’MIT mezunu iş arıyor’ yazan bir levha asarak Wall Street’te dolaşmakta buldu. Yoldan geçen binlerce kişiye özgeçmişini dağıtan Persky, "Bu fikir kesinikle işe yarayacak 6 aydır süren işsizliğim son bulacak" diyor.

Eşimin annesine taşınacağım

Önce normal yollardan iş aramayı denediğini, bunun işe yaramaması sonucunda yaratıcı davranmak zorunda kaldığın dile getiren Persky, hikayesini şöyle özetliyor: "Yıllarca Houlihan Lokey’de çalıştıktan sonra krizin ardından işi bırakmak zorunda kaldım. 6 aydır süren işsizliğim boyunca tüm birikimimi harcadım. Ağustosun ortalarına kadar yeni bir iş bulamazsam eşimin annesinin yanına taşınıp kendime yeni bir hayat kurmak zorunda kalacağım. Tüm eforum da boşa gidecek."

Sarhoş analistler arıyor

İş arama şekli nedeniyle birçok gazeteye çıktığını ve ulusal televizyon kanallarından telefon numarasını bile açıkladığını dile getiren Persky, şöyle devam etti: "Artık Kore’de bile meşhur bir adamım ben. Yunanistan’da bir finans dergisine kapak oldum. Ama dağıttığım binlerce CV’den sonra arayan sadece sarhoş analistler oluyor. Gecenin bir vakti dünyanın herhangi bir ülkesinden analistler arayıp dalga geçebiliyor. Üniversite diplomamı geri vermemi söyleyenler bile oluyor."

MIT’liler çok kızdı

Üzerindeki levhada ’MIT mezunuyum’ yazması nedeniyle bazı MIT öğrecilerinden de tepki aldığını söyleyen Persky, şunları söyledi: "MIT mezunları onları düşürdüğüm durumdan oldukça rahatsız. Ama bu bana saçma geliyor. Herşey bir yana meşhur bir adam olmak çok eğlenceli. Ama yine de karın doyurmuyor."

hürriyet



Bu haber 760 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,588 µs