En Sıcak Konular

Anadol'dan Erdoğan'a Neron benzetmesi

6 Temmuz 2008 20:39 tsi
CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, "Anayasa Mahkemesi'nde hakkında kapatma davası açılan partinin lideri 'Ben yoksam, Türkiye de yok' anlayışı içinde Neron'un Roma'yı yakması gibi Türkiye'yi felakete sürükleyecek girişimlerde bulunmaktadır" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Türkiye'de hukukun yerlerde süründüğünü söyleyerek, "Bu soruşturma tamamen Anayasa Mahkemesi'ndeki kapatma kararına karşı bir alternatif ve tehdit olarak 13 aydır sürdürülüyor" dedi.
CHP Merkez İlçe seçimine katılmak üzere Çanakkale'ye gelen CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, belediye sosyal tesislerinde gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Anadol, Türkiye'de hukukun yerlerde süründüğünü iddia ederek, "Anayasa'nın 138. maddesi görülmekte olan bir davaya müdahaleden bahsediyor. Bu konuda milletvekillerinin Meclis'te beyanda bulunamayacağı, konuşamayacağı, telkinde bulunamayacağından bahsediyor. Ancak ortada dava yok ki. Aradan 13 ay geçmiş, ortada halen iddianame yok. Ne olduğu belli olmayan bir soruşturma var. İçişleri Bakanı'na soru önergesi vererek, bu Ergenekon ismini kimin koyduğunu sordum. Cevap geldi ve kendilerinin bu ismi koymadıklarını söylediler. Bu soruşturma tamamen Anayasa Mahkemesi'ndeki kapatma kararına karşı bir alternatif ve tehdit olarak 13 aydır sürdürülüyor. Ben tutuklandıktan 6 ay sonra mahkemenin önüne çıktım diye ızdırap duyan bir insanım. 12 Eylül'de barış davasında bunu çok iyi yaşadım. Ancak o zaman darbe ve sıkıyönetim dönemiydi. Şimdi ne var? 13 aydır insanları içeride tutuyorsun ve neyle suçlandıklarını da bilmiyorlar. Ayrıca ortada da iddianame yok. Bir terör estirilecek ve herkes 'Benim telefonum dinleniyor mu? Benim kapım ne zaman çalınacak' korkusuyla bekliyor. Ayrıca her şeye karışan ve Avrupa Birliği'nden gelen yabancılar ise bu konularda hiçbir şey yapmıyorlar. Bu durumda biz hızla Türkiye genelinde örgüt olarak birlik ve bütünlük içinde en büyük başarıyı 28 Mart 2009'da yapılacak seçimlerinde yakalayacağız" dedi.


Türkiye'nin 80 yıllık cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir şekilde ikiye bölünmek üzere olduğunu da iddia eden Anadol, "Anayasa Mahkemesi'nde hakkında kapatma davası açılan partinin lideri 'Ben yoksam, Türkiye de yok' anlayışı içinde Neron'un Roma'yı yakması gibi Türkiye'yi felakete sürükleyecek girişimlerde bulunmaktadır. Bakın Kuddisi Okkır'ı tanır mısınız? Kuddisi Okkır 13 ay önce emekli bir binbaşı ile resmi çıktığı için terör örgütünü finanse ettiği iddiasıyla sapasağlam gözaltına alınmış. Dosyada gizlilik ve yayın yasağı var. Kendisi üzüntüsünden kanser olmuş, eşine bu konuda haber bile vermemişler. Eşi bir hafiye gibi izini takip edip, bir hastanede yer sedyesinde üstü başı perişan halde onu bulmuş. TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na başvurmuş. Bunu ele bile almamışlar. Adamın öleceğini anlayınca 'Başımıza bela olmasın' diye tahliye etmişler. Şimdi aramızda yok. Çünkü suçunu bile öğrenemeden öldü gitti" diye konuştu.

yeni şafak



Bu haber 502 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,699 µs