En Sıcak Konular

Unakıtan yine lafını esirgemedi

6 Temmuz 2008 20:12 tsi
Teşvikle olsaydı cennet olurdu cennetTUSKON'a bağlı Van'daki VASİAD ile Eskişehir'deki EGSİAD tarafından Van Valiliği işbirliğiyle yapılan 'İş'te Gönül Köprüsü' programı; Maliye Bakanı Kemal Unakıtan yine lafını esirgemedi

Van'da yapılan 'İş'te Gönül Köprüsü' programına katılan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, doğuya yılalrdan beri verilen teşviklerin haddi hesabının olmadığını belirterek, "Eğer doğu teşvikle kalkınsaydı buralar şimdi cennet olurdu cennet." dedi.
Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu'na (TUSKON) bağlı Van'daki VASİAD ile Eskişehir'deki EGSİAD tarafından Van Valiliği işbirliğiyle yapılan 'İş'te Gönül Köprüsü' programı; Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve TUSKON Genel Başkanı Rıza Nur Meral katılımıyla yapıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Çitören Eğitim Tesisleri'nde yapılan programa katılmak için Van'a gelen

Bakan Unakıtan, burada yaptığı konuşmada, ''İşte Gönül Köprüsü'' programının çok önemli bir organizasyon olduğunu belirterek, il dışından gelen iş adamlarının Van'a yatırım yapması için tavsiyelerde bulundu.

İşadamlarına Van Organize Sanayi Bölgesi'ni (OSB) gezmeleri tavsiyesinde bulunan Unakıtan, OSB'nin alt yapısını her yönüyle tamamlamış olarak gördüğünü ve yatırım için müsait bir zemin olduğunu kaydetti.

Doğuya yıllardan beri yapılan teşviklerin haddi hesabının olmadığının altını çizen Unakıtan, "Turgut Özal döneminde burada fabrika yapmanın parası ödeniyordu. Ne fabrikası yaptın, ne kadar ödedin. Şu kadar. Al sana para. Paralar alınıp iç edildi, fabrikalar yapılmadı. Teşvikle buralar kalkınsaydı, cennet olurdu cennet. Ama olmadı. Neden. Alt yapısı olmayan bir yere kimse gidip yatırım yapmaz." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise, VASİAD ve EGSİAD tarafından yapılan bu çalışmanın kardeşlik ve gönül birlikteliği açısında olumlu bir davranış olarak gördüklerini söyledi. Çelik, bu teşebbüslerin maddi ve manevi sonuçsuz kalmayacağını belirterek, "Bütün dostlarımızdan sadece bir tanesi bile hayırlı bir adım atarak buradaki işadamlarımızdan biriyle hayırlı bir işbirliği yaparsa bu toplantının hedefine ulaşmış olacağını kabul edeceğiz. Ancak bunun daha çok ötesinde kardeşliğimizin, dostluğumuzun pekişmesinde, Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin pekişmesi açısında bu buluşmayı önemli gördüğümü söylemek istiyorum." dedi.

"TERÖR VE TERÖRİSTLE ASKER, TERÖRİZMLE BİZ MÜCADELE EDECEĞİZ"

Çelik, bölgeye ilişkin değerlendirmelerde bulunarak hükümetin yaptığı icraatları anlattı. Bölgenin en sıcak olan terörle değerlendirmelerde bulunan Çelik, terörle ve teröristle mücadeleyle terörizmle mücadelenin farklı şeyler olduğunu vurguladı.

Bakan Çelik, terör ve teröristle asker, polis, güvenlik güçleri mücadele edeceğini anımsatarak, şunları söyledi: "Ama terörizmle biz, siz mücadele edeceğiz. Çünkü bu işin ekonomik, siyasal, kültürel, dini ve psikolojik boyutu var. Bunu askere, polise havale edemezsiniz. Bunu biz yapmak zorundayız. Eğer Türkiye'de birlik ve bütünlüğe inanıyorsak, ki inanıyoruz. Bu memleketteki tüm insanları eğer kardeş kabul ediyorsak. Bu memlekette bunu tesis etmek zorundayız.''

Bakan Çelik, 2004 yerel seçimlerinde Van'da yerel seçimi kazandıklarında kendisine "DEHAP'ın bir kalesini fethettiğinizi söyleyebilir misiniz?" şeklinde soru sorulduğunu dile getirerek, "O zaman burada kimseye ait bir kale yok. Bütün kaleler millete aittir. Biz sadece halkımızın gönlünü fethettik. Devletin şefkat elini milletin yanağında hissettirdik. Bu nedenle milletimiz yerel seçimlerde 21 belediyeden 17'sinin yönetimini bize verdi." dedi.

Bakan Çelik, insanlara balık tutmayı öğretecek bir girişim için Van'da toplandıklarını ifade ederek, Van'ın iş yerlerinin açılacağı, insanlara iş imkanı ve istihdam sağlayacak özel sektör yatırımlarına ihtiyaç duyduğunu dile getirdi. Çelik, küreselleşmeye karşı durarak içimize kapanmamızı isteyenlerin Türkiye'nin, dışarıdan yönetilen ve yönlendirilen bir ülke olmasını istediklerini sözlerine ekledi.

MERAL: "YATIRIMDAN ÖNCE TANITIM ŞART"

TUSKON Başkanı Rıza Nur Meral ise, sadece devletin teşvik vermesiyle buralara yatırım yapılması için yeterli olmadığını belirterek, bir insanın görmediği, tanımadığı ve hakkında fikir sahibi olmadığı yere yatırım yapmasının mümkün olmadığını söyledi.

Bu tür organizasyonlarla işadamlarının bölgeyi ve illeri daha iyi tanımaya başlayacaklarını ifade eden Meral, "Van'da yaptırdığınız bir kahvaltı ile en az 15-20 rakip ili sıralamada altına alır. Bu sebeple TUSKON ve bağlı federasyonlarımızla mümkün olduğunca fazla işadamlarımızı bölgeye getirerek, buradaki insanlarla hasbihal etmeye ve dertleşmeye çalışıyoruz. Bu kadar işadamını buraya gelmesi bir isteğin göstergesidir. Şimdiye kadar yaptığımız bu tür organizasyonlarla az da olsa sonuç alıyoruz. Erzurum, Diyarbakır'da sonuçlar aldık. Van'da bir işadamımız şimdi 70 kişi istihdam edeceği bir mukavva fabrikası kuruyor." şeklinde konuştu.

VASİAD Başkanı Ali Çiçeksay ise, bu tür organizasyonlarla ülkemizin geçtiği bu zor dönemlerde birlik ve kardeşliği pekiştirmek hem de bölgenin yatırım imkanlarının batıdan gelen işadamlarına göstermek olduğunu söyledi. Çiçeksay, bu etkinliklerden hemen sonuç almayı beklemediklerini dile getirerek, batıdan gelen 110 işadamının aynı zaman Van'ın birer gönül elçisi olmalarını istedi.

İş'te Gönül Köprüsü programına Bakanlar Çelik ve Unakıtan'nın yanı sıra TUSKON Başkanı Rıza Nur Meral, Van Valisi Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Burhan Yenigün, AK Parti Milletvekilleri Kayhan Türkmenoğlu. Kerem Altun, İkram Dinçer, Türkiye Genç İşadamarı Derneği Genel Başkanı Hazım Sesli, TUSKON'a bağlı federasyonların ve derneklerin genel başkanları ile çok sayıda işadamı katıldı.

Programın sonunda Bakanlar Çelik ve Unakıtan'a üzerinde Van Kedisi resim olan çini hediye edildi. Akşam yemeğinin ardında iş görüşmelerine geçildi.

rotahaber



Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,789 µs