Baykal'ı uyardı! | " /> Baykal'ı uyardı! | "/>

En Sıcak Konular

Derya Sazak Baykal'ı uyardı!

6 Temmuz 2008 16:54 tsi
Derya Sazak Baykal'ı uyardı! Milliyet yazarı Derya Sazak, CHP lideri Deniz Baykal'ı Ergenekon operasyonuyla ilgili yaptığı açıklamalar yüzünden uyardı.

Derya Sazak/Milliyet

Ergenekon avukatı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, NTV’ye Ergenekon soruşturmasını yorumlarken, ”Eğer bu davanın savcısı Başbakansa, avukatı da ana muhalefet lideri Baykal olur” diye konuşmuş.
Deniz Bey şunu da eklemiş: “Demokrasilerde muhalefet bütün mazlumların, mağdurların insan hakları ihlal edilenlerin avukatıdır.”
Siyaseten basit bir iktidar-muhalefet atışması gibi gözükse de ‘etik’ yönden kimsenin itiraz edemeyeceği sözler bunlar. Keşke cümleyi biraz daha uzun tutsa ve düşüncelerinden ötürü hedef gösterilen masum insanların ‘yaşam haklarının ortadan kaldırılmasına’ da itiraz edebilse, örneğin Hrant Dink davasına da ‘müdahil avukat’ olarak girmeyi akıl edebilseydi sayın Baykal.
CHP yönetiminin ‘sol’ refleksleri bu denli zayıflamamış olsa, Susurluk’ta açığa çıkan devlet içindeki çetenin uzantısı güçlerin Türkiye’de iktidar mücadelesini ‘Gladio’ türü örgütlenmelerle sürdürme niyetlerine ve siyasi suikast girişimlerine de ‘Ergenekon’un avukatlığına soyunmadan’ karşı çıkardı Deniz Bey. Elbette bu davada kamu vicdanını rahatsız eden görüntüler var: 13 aydır sürdürülen soruşturmada davanın henüz açılmamış olması başlı başına eleştiri konusu. Ölümcül hastalığa yakalanan Kuddusi Okkır adlı işadamı, örgütün kasası olmakla suçlanırken tahliye ediliyor. Van 100. Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın davasında aylarca mahkemeye çıkarılmayan üniversitenin genel sekreteri kahrından kendisini asmıştı!
Ergenekon soruşturmasında birkaç ay arayla gelen ‘gözaltı’ dalgası, 12 Mart ve 12 Eylül askeri dönemlerindeki sıkıyönetim davalarını anımsatıyor. Oysa Türkiye’de bugün açık rejim var; ifadelerine başvurulan kişilerin konumları evlerine baskın yapılmak, kelepçelenmek, adliye merdivenlerinde koşturulmak yerine savcılığa davet edilerek sorgulanmalarına engel değil. Ömrü adliye koridorlarında geçen bir gazeteci, Mustafa Balbay arkadaşımız örneğin neden, kimden kaçacak?! İlhan Selçuk’a daha ağırı yapıldı ve serbest bırakıldıktan sonra ‘baypas’ ameliyatı geçirdi Cumhuriyet başyazarı. Emekli paşaların sağlık sorunları da göz ardı edilemez. Şener Eruygur, tansiyonu nedeniyle hastaneye götürülmüş.
İddianame belli ki gecikecek, ‘Paşaların rötarı’ diye başlık atıyor gazeteler.
CHP lideri Baykal ‘insani’ gerekçelerle davanın avukatlığını üstlenecekse mesele yok. Ancak ‘Ergenekon’ adı verilen yapılanmayı AKP ve Tayyip Erdoğan’la siyasi mücadelesinin bir parçası haline getirmesi, Danıştay saldırısından Hrant Dink suikastına, 2003-2004 yılındaki darbe hazırlıklarına dek pek çok iddiayı içeren bir ‘dosya’yı henüz görmeden avukatlığa soyunması bir ‘emeklilik’ uğraşı olarak bile ilerideki kariyerine gölge düşürebilir.
Ergenekon avukatlığı Baykal’a yakışmıyor!



Bu haber 1,048 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,442 µs