En Sıcak Konular

'Katliamı benim yapmamı istediler. Ancak sonra...'

6 Temmuz 2008 16:16 tsi
Tanık Metin Doğan, “katliamı önce kendisinin yapmasının istendiğini, ancak daha sonra Emre Günaydın’a verildiğini öne sürdü

Malatya Zirve Yayınevi’ne düzenlenen kanlı baskının ardından, Malatya Başsavcılığı’na cezaevinden ısrarla dilekçe göndererek, olayın azmettiricilerini bildiğini öne süren Metin Doğan, önceki gün hâkim karşısına çıktı. İhbar mektuplarındaki çarpıcı iddialarını sürdüren Doğan, MHP İl Başkanlığı’nda planlanan katliamın Emre Günaydın’dan önce kendisine teklif edildiğini, yanına iki genç almasının ve olaydan sonra onları da öldürmesinin önerildiğini ifade etti.

Yayınevi çalışanları Tilmann Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel’in “misyonerlik yaptıkları” iddiasıyla öldürülmelerine ilişkin davanın duruşması önceki gün Malatya’da yapıldı.

Nihayet anlatabildi

Nisan 2007’de yaşanan olaydan sonra dilekçesine rağmen uzun süre ifadesinin alınmasına gerek görülmeyen Doğan, nihayet hâkim karşısına çıkarıldı.

Tanık sıfatıyla ifade veren Doğan, olaydan bir süre önce Malatya Ülkü Ocağı Başkanı Burhan Coşkun’un kendisini MHP İl Başkanlığı binasındaki, MHP İl Başkanı Mehmet Ekici, eski MHP Milletvekili Namık Hakan Durhan ve kendini tümgeneral olarak tanıtan Hikmet Çelik’in de bulunduğu toplantıya davet ettiğini söyledi.

Onları da öldür

Toplantıda “Zirve Yayınevi’nin kaleminin kırıldığının” söylendiğini belirten Doğan, “Yanıma iki tane sağlam, ülkücü olmayan genç almamı ve yayınevini basmamızı söylediler. İşin gündüz yapılacağını, baskının silahla yapılacağını söylediler. Oraya kandırılarak gelmiş olanların bile öldürülmesini istediler. Olaydan sonra yakalanmayacağımı, yakalansam bile 2 yılda kurtaracaklarını söylediler. Olay için bulduğum iki genci de olaydan sonra öldürmemi istediler” dedi.

Kendisine verilen yayınevine ait telefonu aradığını ve telefona çıkan Adnan adlı kişiyi tehdit ettiğini vurguladı ve şöyle devam etti:

“Bana 300 bin dolar teklif ettiler. 1,5 ay sonra Mersin’e gittim. Orada bir çatışma oldu. Abim öldürüldü. Ben de öldüreni öldürdüm ve cezaevine girdim. Ocak 2007’de bir gardiyan, bana işin Emre Günaydın’a verildiğini, susmam gerektiğini iletti. Cemil Kızılaslan hocamıza Emre’nin adına mektup gönderdim. Bu işi yapmamasını söyledim.”

milliyet



Bu haber 695 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,812 µs