En Sıcak Konular

Atalay: Birbiriyle irtibatlı bir örgüt ortada

6 Temmuz 2008 14:15 tsi
Ergenekon'da iddianame sürecinin devam ettiğini belirten Bakan Atalay, "Birbiriyle irtibatlı bir örgüt ortada." dedi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ergenekon soruşturmasında iddianame sürecinin devam ettiğini belirterek, "Birbiriyle irtibatlı bir örgüt ortada. Şu anda bu soruşturmayla ilgili genel kanaat bu şekilde diyebilirim" dedi.

Atalay, Kanal 7 Televizyonu'nda yayımlanan "Başkent Kulisi" programına katılarak gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

"Ergenekon" soruşturmasına ilişkin genel değerlendirmesinin ne olduğunun sorulması üzerine Atalay, konunun "yargının elinde yürüyen bir iş" olduğunu söyledi. Yargı sürecinde bir konu olduğu için hükümet olarak bu konuda konuşmadıklarını, değerlendirmede bulunmadıklarını söyleyen Atalay, "Ama bunun belli kısımlarını Bakanlığımız birimleri, Emniyet Teşkilatı yerine getiriyor" dedi. Emniyet birimlerinin savcıların da başında bulunduğu adli bir görevi yerine getirdiğini hatırlatan Atalay, titiz davranma konusunda birimlerin sürekli uyarıldığını ve bu konuya özen gösterdiklerini kaydetti.

İddianame sürecinin devam ettiğini hatırlatan Atalay, "Birbiriyle irtibatlı bir örgüt ortada. Şu anda bu soruşturmayla ilgili genel kanaat bu şekilde diyebilirim" diye konuştu.

Atalay, gözaltına alınma saatleri ve şekilleri gibi konularda eleştiriler olduğunun hatırlatılması ve "Emniyettin gözaltılardaki tutum ve davranışlarıyla ilgili eleştirilere ne diyeceksiniz?" sorusu üzerine, hükümet olarak insan haklarına büyük önem verdiklerini dile getirerek, son gözaltılarda da iyi muamele ve hakların korunması konusunda duyarlı olunduğunu,güvenlik birimlerinin bu yönde hassasiyet gösterdiklerini ifade etti.

Bazı basın yayın organlarında sorgulamalarla ilgili "Ziverbey Köşkü" hatırlatmasının yapıldığının ifade edilmesi üzerine Atalay, "Öyle katiyen işkence gibi çağrışımlar burada söz konusu olamaz. O benzetmede pek isabetli değil, çok farklı dönemler. O dönem olağanüstü bir ortamın, bir dönemin uygulamalarıdır. Burada olağanüstü bir dönem yaşamıyoruz. Normal hukuki süreci yaşıyoruz. O normal hukuk süreci içinde gelişmeler devam ediyor" diye konuştu. Atalay, gözaltının emniyettin yürüttüğü adli bir görev olduğunu ve başında savcıların bulunduğunu vurguladı.

Atalay, "AK Partinin kapatılması halinde ne gibi hazırlıkları olduğu yönündeki" soru üzerine de şunları söyledi:

"Biz böyle bir süreçte, bu gerekçelerle partimizin kapatılacağına inanmıyoruz. Ama bu kadar büyük bir siyasi hareketin bu kadar büyük bir partinin ve mekanizmaları iyi çalışan bir partinin her durumu iyi değerlendirmesi de normaldir. Her durum gayet iyi değerlendirilmektedir. Hiçbir konuda boşluk söz konusu değildir. Bu kadar büyük bir hareket tabii ki kendi değerlendirmelerini gelecek planlarını yapacaktır. Biz kurulduğumuz günden beri iyi analizler yaparız, siyasi tarihi iyi araştırırız, toplum boyutun iyi analiz ederiz. Bu doğrultuda çalışmalarımız devam ediyor."

"En kötü sonucun gerçekleşmesi halinde siyasi hareket kendi birliğini bütünlüğünü koruyabilecek mi?" sorusuna yanıt olarak da Atalay, "Bizim partimiz bir barış projesi ve Türkiye'nin bütünlüğünün adeta bir garantisi. Bizim birliğimiz, bütünlüğümüzle ilgili bir endişemiz yok. Liderimizin, genel başkanımızın başkanlığında bu hareket yürüyor" dedi.

AA



Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,410 µs