En Sıcak Konular

AKP'de Şener belirsizliği!

6 Temmuz 2008 13:16 tsi
Eski Başbakan Yardımcısı ve AKP MKYK üyesi Abdüllatif Şener’in yeni parti kuracağını açıklamasına AKP nasıl bir tepki verdi?

Sessiz kalmayı tercih eden AKP yöneticileri ve milletvekillerinin şimdilik bekle gör politikasını benimsediği izlenimi verdi. Bu arada, Şener'in bu açıklamasıyla AKP MKYK üyeliğinden de istifası gündeme geldi.

22 Temmuz seçimlerinde milletvekili adayı olmayarak akademik çalışmaları için TOBB ETÜ'yü tercih eden Şener'in politikadan uzak kaldığı bir yıllık süre içerisinde, parti kurup kurmayacağı tartışmalarına bizzat kendisi son noktayı koydu. Dün özel bir televizyon kanalında parti kuracağını ilk kez açık şekilde dile getiren Şener'in bu kararı geniş ilgi uyandırdı.

Parti kuracağı yolunda yoğun bir beklenti oluşturan Şener, parti kuracağını açıklamasıyla bu beklentiye nasıl ve hangi parti modeli ile yanıt vereceği ilgi konusu oldu. Geniş açılımlı parti kurmayı hedeflediğini bildiren Şener'in parti kuracağına dönük açıklaması özellikle kurucusu olduğu ve başbakan yardımcısı olarak görev yaptığı AKP'de sessizlikle karşılandı. ANKA'nın görüştüğü çok sayıda milletvekili ve parti yöneticisi Şener'in açıklamasına şimdilik olumlu veya olumsuz tepki vermedi. AKP'liler, "haberleri gazetelerden okuduk, değerlendirmeyi sonra yapacağız" açıklamalarının dışına çıkmadı. Bu sessizliği ile AKP yöneticileri ve milletvekillerinin "bekle-gör" politikasını benimsediği izlenimi verdi.

Bu arada Şener'in parti kuracağını açık bir dille gündeme getirmesinin ardından halen devam eden AKP MKYK üyeliğinden istifası da gündeme geldi. Parti yöneticileri Şener'in parti kuracağını açıklamasının ardından artık AKP'de düz üye veya MKYK üyesi olarak kalmasının etik olmadığı görüşünü dile getirdiler. Beklentiler Şener'in bu hafta içinde AKP üyeliğinden ve MKYK üyeliğinden istifa edeceği yönünde. Şener'in istifası konusunda ise nasıl bir zamanlama ve strateji izleyeceği henüz kesinleşmedi.

22 Temmuz seçimlerinden sonra TOBB ETÜ'de akademik çalışmalarını sürdüren Şener önümüzdeki günlerde hazırladığı bilimsel bir eserin tanıtımını yapacak. Şener'in TOBB ETÜ ile bir yıllık sözleşmesi de bu ay içinde sona eriyor. Edinilen bilgiye göre, Şener akademik görevini sürdürmeyecek. Şener, TOBB ETÜ'deki görevinin sora ermesi ve AKP MKYK'dan istifa etmesi ile artık bir politik hareketin startını vermiş olacak.

 




Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,701 µs