En Sıcak Konular

Müşerref Türkiye'ye zorunlu iltica edecek!

6 Temmuz 2008 12:46 tsi
Müşerref Türkiye'ye zorunlu iltica edecek! Pakistan gazetesi Cenk, Müşerref'in sürgün edileceğini ve iktidardaki parti başkanı Zerdari'nin Ankara'da Gül ve Erdoğan'la, Türkiye'de yaşamasının mümkün olup olmadığını görüştüğünü yazdı.

Pakistan'da eski Başbakan Benazir Butto'nun suikaste kurban gitmesinin ardından ülkenin içine sürüklendiği kaos ortamının en büyük sorumlularından biri olarak gösterilen Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in, sürgün edilerek bundan sonraki yaşamını Türkiye'de sürdüreceği iddia edildi. Pakistan'ın saygın gazetelerinden Cenk'in yayınladığı habere göre iktidardaki Pakistan Halk Partisi'nin eşbaşkanı Asıf Ali Zerdari, Atina'da geçtiğimiz günlerde yapılan Sosyalist Enternasyonal'e katılmak için Yunanistan'a hareket ederken ani bir şekilde Ankara'ya uğradı ve burada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşüp Müşerref ile hükümet arasındaki sorunda arabuluculuk yapılması ve Müşerref'in Türkiye'de ikametinin mümkün olup olmadığı konularını konuştu. İktidardaki Halk Partisi'nden ismini açıklamayan yetkililer de Asıf Zerdari'nin Ankara'dan, yaptığı uzun görüşmelerin sonucundan memnuniyet duyarak ayrıldığı ifade etti.

AZİL ÇALIŞMALARI HIZLANDIRILDI

Cenk gazetesinin Pakistan Halk Partisi'ne yakın kaynaklara dayandırarak verdiği haberde iktidar ve muhalefetin bir kanadının darbeci Pervez Müşerref'i devlet başkanlığından istifaya zorlamak veya parlamento kararı ile azlini sağlamak üzere çabalarını yoğunlaştırdığı ifade edildi. Öte yandan son günlerde Pakistan basınında ve siyaset çevrelerinde Müşerref'in görevinden ayrıldıktan sonra gençlik yıllarında uzun süre yaşadığı İstanbul'a yerleşebileceği konusu konuşulmakta.


En sevdiği ülkede yaşamak istiyor

Bir dönem, Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliğini yapan Müşerref, ileri derecede Türkçe biliyor. Türkiye'ye sık sık gelen Pakistan Devlet Başkanı, fanatiği olduğu Beşiktaş takımının birçok maçını da izledi. Türk siyasetine hiç de yabancı olmayan Müşerref, 2004 yılında tatil için geldiği İstanbul'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra'nın da nikah şahitliğini yapmıştı.

yenişafak



Bu haber 516 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,616 µs