Müslümanları yok sayıyor! | " /> Müslümanları yok sayıyor! | "/>

En Sıcak Konular

McCain ve Obama Müslümanları yok sayıyor!

6 Temmuz 2008 12:15 tsi
McCain ve Obama Müslümanları yok sayıyor! Kasımdaki seçimlere 4 ay kala Cumhuriyetçi ve Demokrat başkan adayları, sinagog ve kiliselerde boy gösterirken, Müslümanlar ve camilerden kaçıyor.

Seçimlere 4 ay kala başkan adaylarının Amerikalı Müslümanları yok sayması, The Detroit News’in 5 Temmuz’daki haberine konu oldu. Amerikalı Müslümanlar ve Arap Amerikalılar, Barrack Obama ve John McCain’in sinagog ve kiliselerde boy gösterirken neden Müslümanlardan kaçtığını sorguluyor. Amerikalı Müslümanlar, 2000 ve 2004 seçimlerinin aksine, başkan adaylarının kendilerinden ve camilerden kaçışını anlamlandırmakta zorlanıyor.

Ülkedeki Müslüman nüfusun en yoğun yaşadığı bölgede The Muslim Observer’in sahibi emekli kardiyolog Dr. Abdurrahman Nakadar, “Bir aday Amerikan toplumunu hedeflemeli bir dini değil. Ancak eğer bir grubun oylarını almayı düşünüyorsa o zaman yapmalı. Ben iki adayın da Müslümanlara erişmelerini beklerdim” diyor.

Müslümanlar oy vermemeyi düşünüyor

McCain ve Obama’nın sözcüleri, Müslüman seçmenlerin de sorunlarıyla ilgilendiklerini iddia ediyor. Ancak birçok Müslüman ilgi yokluğu ve kampanyalarda adayların İslam’la ilgili söyledikleri ve bakış açıları en iyi ihtimalle kendilerini yok sayıldığını hissettiriyor. Müslümanlar, adayların kampanyalarında Protestan, Katolik ve Yahudilere yer verilirken kendilerinin görmezden gelindiğini altını çiziyor.

Amerikalı Müslümanların çoğu ya oy vermeyeceklerini ya da başka bir adayı destekleyeceklerini söylüyor.

Westland’da Arap oylarını toplamak için çalışan parti bağımsız Arap Amerikan Enstitüsü’nden Jana Musleh, “McCain ve Obama, Müslümanlar ve Arap Amerikalılar hakkında hiçbir şey söylemiyor. Her gün ayrımcılığa maruz kalıyoruz” diyor. Benzer şekilde “Savaşı kaybediyorum gibi hissediyorum” diyen Obama kampanyası gönüllüsü Eftikhar Saleh sözlerini şöyle sürdürüyor: “İslam hakkında konuşmaktan o kadar çok korkuyorlar ki ne diyeceklerini bilmiyorlar. Amerikan toplumun ne düşüneceğini kestiremiyorlar çünkü İslam’ın bir şekilde tehlikeli bir din olduğuna dair korku var ve onlar yanına yaklaşmak istemiyorlar” diye sözlerini sürdürüyor.

ABD Başkan adaylarının İslam ve Müslümanlardan uzak durmasını nedenleri arasında McCain’in Obama’ya karşı yürüttüğü kampanyanın da etkili olduğu düşünülüyor. Obama’nın babasının sonradan ateist olan Kenyalı eski bir Müslüman olması McCain tarafından sürekli kullanılıyor. George Mason Üniversitesi’nden Michael Fauntroy, “Obama bu konunun üzerine gitmek yerine Obama, dikkatleri oradan uzaklaştıracaktır” diye konuşuyor.

300 milyonluk Amerika’da 6–7 milyon arası Müslüman yaşıyor.

timeturk



Bu haber 312 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,789 µs