gizli tanık var! | " /> gizli tanık var! | "/>

En Sıcak Konular

Savcının elinde gizli tanık var!

6 Temmuz 2008 10:25 tsi
Savcının elinde gizli tanık var!  
Polisi, Ergenekon’un üçüncü hücresine ve kilit isim Osman Gürbüz’e götüren olay daha önce gözaltına alınan ve itirafçı olan gizli tanık oldu.

Bu tanık Gürbüz’ün Gazi olayları, Hablemitoğlu cinayeti ve Danıştay saldırısı ile bağlantısı olduğunu öne sürdü.

Ergenekon soruşturmasına yeni bir boyut kazandıran olay, daha önce gözaltına alınan bir kişinin polise başvurarak “Ben itirafçı olmak istiyorum” demesi ile başladı. İsmi saklanan ve “gizli tanık” statüsü uygulanan bu kişi, polise Ergenekon örgütünü çökerten ve polisi üçüncü hücreye götüren bilgiler verdi.

Bu bilgilerin en ilginci 1995’te 17 kişinin ölümü ile sonuçlanan Gazi olaylarıyla ilgiliydi. Gizli tanık “Bu olayları Ergenekon düzenledi. Örgüt adına ise tetikçiliği eski itirafçı Osman Gürbüz yaptı” dedi. Aynı tanık Ümraniye olayları ve Hablemitoğlu cinayetiyle de Gürbüz’ün bağlantıları olduğunu öne sürdü. Can güvenliği nedeniyle ismi saklanan ve soruşturmayı yürüten savcı Zekeriya Öz’ün en önemli kozu olan gizli tanığın ifadesi üzerine polis Gürbüz hakkında soruşturma başlattı.

 

“Çiller’in timinde yer aldı”

Gizli tanık, Tansu Çiller’in başbakan olduğu dönemde Özer Çiller’in özel bir ekip kurduğunu ve bu ekipte yer alan Gürbüz’ün 200 kişiyi öldürdüğünü de iddia etti. Osman Gürbüz’e sorgusunda gizli tanığın anlattığı olaylar tek tek soruldu. Gürbüz hakkındaki tüm bu iddiaları reddetti. Dün sabaha karşı Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edilen Gürbüz’e savcı Zekeriya Öz, Abdullah Çatlı, Korkut Eken ve kamuoyunda “Yeşil” olarak tanınan Mahmut Yıldırım’ı tanıyıp tanımadığını sordu. “Yeşil’e benzemek için mi burun ameliyatı yaptırdın?” sorusu bile yöneltildi.

Danıştay saldırısı soruldu

Savcı Zekeriya Öz’ün, Gürbüz’e, Antalya’daki Akdeniz Üniversitesi’nde 6 Nisan’da yaşanan olaylara öğrenci olmadığı halde katılan Ömer Ulusoy’u kendisinin yönlendirip yönlendirmediği ve silahı verip vermediği sorusunu yöneltirken; ayrıca Danıştay saldırısının faili Alpaslan Aslan’ı yönlendirip yönlendirmediğinin de sorulduğu öğrenildi. Gürbüz’ün Ankara’da 2002 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Doçent Necip Hablemitoğlu suikastiyle ilgili sorgulandığı da öğrenildi. Savcı Öz’ün, Osman Gürbüz’e “Hablemitlioğlu’nu ne zaman öldürdünüz?” şeklinde soru sorduğu belirtildi. Osman Gürbüz, savcı Öz’ün yönelttiği sorulara “ilgisinin olmadığı” şeklinde cevap verdiği öğrenildi.

Savcı Öz’ün, Mersin’de 3 yıl önce katıldığı bayrak mitingine ait bir fotoğraf göstererek sorduğu sorulara Gürbüz’ün, “Bayrağımı seven bir insanım. Suç olduğunu bilsem de bilmesem de katılırım” dediği öğrenildi. Fotoğrafın 2005’te Mersin’deki bayrak yakma olayının ardından yine Mersin’de bayrak mitinginde çekildiği öğrenildi. Polis şimdi gizli tanığın verdiği bilgileri destekleyecek deliller bulmaya çalışıyor.

Avukatı da doğruladı

Osman Gürbüz’ün avukatı Erdem Olgun da, polisin ve savcının elinde gizli bir tanığın verdiği ifadeler olduğunu doğruladı. Avukat Olgun müvekkiline bu gizli tanığın ifadesinde yer alan ilginç iddiaların tek tek sorulduğunu ancak Gürbüz’ün bu olaylarla ilgisi olmadığını savundu. Osman Gürbüz, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İSTANBUL Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi, duruşmaların uzamasının önüne geçebilmek ve gizli tanıklar ile yaşı küçük mağdurların dinlenebilmesi için adliye binasında yeni düzenleme yaptı. Sorgu odasına konan teknik sistem ile gizli tanığın görüntüsü flulaştırılarak ve sesi teknik hilelerle değiştirilerek duruşmaya aktarılıyor. Şimdilik 3 salonda bu sistem var.

14 şuçtan sabıkası var

Dün tutuklanan “Sahte Yeşil” lakaplı Osman Gürbüz’ün adam öldürmek, yağma, ateşli silah kullanmak, adam kaçırmak, uyuşturucu kaçakçılığı gibi suçlardan 14 suç kaydı var. Cezaevinden sürekli nasıl çıktığı kamuoyunda tartışılan Osman Gürbüz son olarak 2001 yılındaki Rahşan affıyla kurtulduğu biliniyor.
 
vatan



Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,746 µs