Ergenekon önlemi ! | " /> Ergenekon önlemi ! | "/>

En Sıcak Konular

Bahçeli'nin Ergenekon önlemi !

6 Temmuz 2008 09:27 tsi
Bahçeli'nin Ergenekon önlemi !
Ergenekon kapsamında tutuklanan bazı kişilerin 2004-2005 yıllarında MHP'den uzaklaştırıldığı ortaya çıktı.

MHP, daha 2004-2005 yıllarında, İstanbul İl Yönetimi'nde bulunan Avukat Kerinçsiz ve Ülkü Ocakları'nda bulunan Levent Temiz gibi kişileri, Ergenekon ile bağlantısı olduğu şüphesiyle teşkilattan uzaklaştırmış.

Soruşturmada Ergenekon ile bağlantısı olduğu idida edilen sivil toplum kuruluşlarının kurulduğu dönemde MHP teşkilatlarında oluşan sempatiyi gören Genel Başkan Devlet Bahçeli, bu tür derneklerden uzak durulması yönünde teşkilata çağrıda bulunduğu belirtildi.

Bu gün Ergenekon davası kapsamında tutuklu olan ve İstanbul İl Yönetimi'nde bulunan Avukat Kemal Kerinçsiz ve Ülkü Ocakları'nda bulunan Levent Temiz ile MHP'nin bu dönemde yollarını ayırdığı belirtildi. Bahçeli 3 il başkanını ise bu derneklere destek vermek istedikleri için görevden alacağı yönünde uyarmış.

Sık sık parti teşkilatını provakasyonlara ve değişik oluşumlara karşı uyaran MHP Genel Başkanı Bahçeli, bugün Ergenekon soruşturması kapsamında ele alınanan derneklerin kurulmaya başladığı dönemde, hem Başkanlık Divanı hem de MYK toplantılarında konuyu gündeme getirdiği sonrasında ise teşkilat toplantılarında aynı uyarıyı yaptığı bildirildi. Teşkilatını "Amblemlerinde bozkurt ve Türk bayrağını kullananlar var. Uzak durun" diyerek uyaran Bahçeli, bazı partililerin kurulan dernekler içinde yer alması üzerine uyarılarını sertleştirmiş.

Bu uyarıların somut adımı ise daha sonra geldi. Ergenekon kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanan Kemal Kerinçsiz, İstanbul MHP il yönetiminden uzaklaştırılırken, yine operasyona adı karışan Ülkü Ocakları bünyesinde bulunan Levent Temiz'le de MHP'nin yollar bu dönemde ayrıldı.

Bir süre gözledik
MHP kurmayları olayı doğrularken, "Genel Merkez olarak durumu çok iyi izledik. Başlangıçta iyi niyetli olarak kurulan bazı derneklerin, değişik yollara sürüklenmek istendiğini gözledik ve başta Genel Başkanımız olmak üzere yönetim olarak uyarılarımızı yaptık" yorumunu yapıyor. Bahçeli'nin 2005 Konya mitinginde yaptığı konuşmada, emekli paşalara seslendiğini anımsatan parti kurmayları, "Siyaset yapacaksanız MHP dışında yapın" çağrısının altını çizdi. Bahçeli bu sözleriyle emekli paşaların partisinden uzak durmasını istemişti.

MHP yönetiminin yine aynı dönemde, 'ulusalcı' olarak nitelenen ve sonradan adı Ergenekon operasyonuna karışan bazı derneklere destek verdiği için 3 il başkanını da uyardığını belirtti. İsimleri açıklanmayan bu 3 il başkanına "Ya parti, ya dernek" şeklinde tercihte bulunmalarının istendiği ve derneği seçmeleri durumunda ihraç edilecekleri açıklandı.

Bahçeli’ni uyarılarından sonra çok sayıda partilinin bu gruplarla yollarını ayırdığı kaydedildi. Öte yandan Kerinçsiz'in geçtiğimiz yıl Bahçeli'den randevu talep ettiği ancak randevu verilmediği öğrenildi.

radikal



Bu haber 384 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,653 µs