En Sıcak Konular

'Bizi zorla birbirimize düşürmüşler'

5 Temmuz 2008 16:44 tsi
Abant Platformu toplantısına katılan gazeteci ve yazar Hüseyin Gülerce, ''Kürtlerin ve Türklerin, yani bu milletin evlatları dışında bir şey bizi düşman etmiş'' diye konuştu.

Abant Platformu'nun düzenlediği 'Kürt Sorunu: Barışı ve Geleceği Birlikte Aramak' başlıklı 17'inci toplantısının 2'inci gün oturumları başladı. Geçmişin Muhasebesi başlığı ile başlayan ve gazeteci-yazar Mehmet Altan'ın başkanlığını yaptığı toplantının 3'üncü oturumunda bir konuşma yapan Gülerce, düzenlenen toplantıda ilk defa Türkleri ve Kürtleri gerilmeden, kendilerini rahatlıkla ifade edebildiklerini gördüğünü söyledi.

Toplantıya katılan insanların empati yapabilen ve samimiyetle çözüm arayan insanlar olduklarını dile getiren Gülerce, ''Bu hepimizin ülkesi, kavga ederek zaten bir yere varamayız. Fakat kader denk noktası demek ki, çok önemli bir tarafı daha var bu toplantının. Şu anda, Türkiye'nin cumhuriyet ve demokrasi tarihinde en önemli olayların yaşandığı bir sırada yapılıyor bu toplantı. Ergenokon Soruşturması ile ilgili iki emekli orgeneralin (Hurşit Tolon- Şener Eruygur) gözaltına alınabildiği Ankara Ticaret Odası Başkanı (Sinan Aygün) gibi güçlü bir sivil toplum kuruluşunun başında bulunduğu bir insanın tutuklanabildiği bir ortamda... Belki bu da bir mesaj veriyor, mesaj içeriyor. Çünkü samimi olarak, bu topraklarda bin yıldır Türk-Kürt, Sünni-Alevi meselesi de yoktu. Bu meseleler ortaya çıktıktan sonra bu arkadaş Kürt'müş, Alevi'ymiş gibi biz bunları yeni yeni öğrendik. Kürtlerin ve Türklerin, yani bu milletin evlatları dışında bir şey bizi düşman etmiş. İşte Ergenokon Soruşturması'nın sonuçlanması bunun için çok önemli.

Bizi zorla birbirimize düşürmüşler. Bu terör ve şiddet devam ettiği sürece, her gün dağda ölenler, her gün gelen şehit haberleri, birlerinin bu konudaki ısrarını kararlılığını anlatıyor. Biz bu meseleyi çözeriz. Abant'ın bana verdiği düşünce budur. Devamının da gelmesi gerekir sıcağı sıcağına'' diye konuştu.



Bu haber 795 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,106 µs