En Sıcak Konular

Konya'da onbinler 'Darbeye hayır' dedi

5 Temmuz 2008 14:33 tsi
Konya Sivil Toplum Kuruluşları ve Ortak Akıl Hareketi öncülüğünde Konya'da düzenlenen "Halk İradesine Saygı" yürüyüşüne katılan binlerce insan darbelere 'hayır' dedi.

Konya sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği yürüyüşe katılan binlerce kişi, halk iradesine saygı duyulması çağrısında bulundu.  

Atatürk Kız Lisesi önünde başlayan ve Kayalıpark'a kadar devam eden yürüyüş boyunca sık sık "Darbeciler yargılansın" "Meydanlar tankların değil milletin", "Yeter söz milletindir", "Kışla değil özgür ülke", "Darbeye karşı omuz omuza", "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı. Yürüyüş sırasında yoldan geçen vatandaşlar da kalabalığa destek verdi.

Çok sayıda sivil toplum kuruluşunun katıldığı yürüyüşte ilginç pankartlar da dikkat çekti. Sloganlarla devam eden yürüyüş Kayalıpark'ta sona erdi. Burada yapılan konuşmalarda özgürlük vurgusu yapılarak, darbelere 'hayır' denildi. Miting alanında ilk olarak söz alan Ortak Akıl Hareketi Başkanı ve Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Genel Sekreteri Ayhan Ogan, son bir yıldır Türkiye üzerinde ciddi oyunlar oynandığını ifade etti.

Ne zaman ülkede istikrar olmaya başlasa, birilerinin bundan rahatsız olduğunu vurgulayan Ogan, "Bazı dış mihraklar devreye girerek, işbirlikçilerin yardımıyla ülkemizde kaos oluşturmak istiyorlar. Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışanlar, bölücülük ve irtica gibi tehditlerle korku imparatorluğu oluşturmanın çabası içerisindeler" dedi. Türkiye'yi yönetilemeyecek duruma getirmek isteyenler bulunduğuna dikkat çeken Ogan, bu kişilerin Türkiye'nin büyümesini engellemek istediğini söyledi.

Türk milletinin tarih boyunca içerisinde farklıkları barış içinde barındırdığını hatırlatan Ogan, "Dünyanın başka bir yerinde üç dinin bir arada yaşandığı yer yoktur. Türkiye farklı dinlerin, farklı dillerin buluştuğu bir ülkedir. Fakat nedense bu farklılıklarda rahatsız olan birileri var. Türkiye'nin yetkilerini gasp etmeye çalışanlar Cumhuriyete hainlik edenlerdir. Bu millet namusunu, şerefini ve haysiyetini korumasını bilecektir" diye konuştu.

Bazı çevrelerin sandıkta bükemediği bileği darbelerle bükmek istediğini vurgulayan Ogan, şunları söyledi: "Hukuku siyasallaştıran, darbelerle iktidarı ele geçirmeye çalışanlara sonuna kadar direneceğiz. Devletleri kuran irade milletlerdir. Bu millet bu iradeye sahip çıkacaktır. Kayıt yok şart yok egemenlik milletindir"

Daha sonra kürsüye gelen Konya STK İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi de, yanlışları asla kabul etmeyeceklerini ve kimsenin milletin iradesini engelleyemeyeceğini belirtti. Son 1.5 yıldır sudan gerekçelerle kargaşa ortamı oluşturulmak istendiğine işaret eden Selvi, "Kimse bize hukuk dışı dayatma yapamaz. İşlerine gelmediği zaman hukuk yok diyorlar. Türkiye'de hukuk yoksa bunun sorumlusu sizlersiniz. Kendilerine özel yetkiler haiz ederek bir yargıç oligarşisi meydana getirdiler" değerlendirmesinde bulundu.

21. yüzyılda halk hesaba katılmadan ülkenin yönetilemeyeceğini hatırlatan Selvi, "Geçmişte bu millet birlik olduğu sürece büyük işler yapmıştır" dedi. Konuşmaların ardından yürüyüş olaysız bir şekilde sona erdi.

Ortak Akıl Hareketi'nin Samsun'daki mitinginin ise 16.30'da başlaması bekleniyor. Samsun mitinginde de tüm Karadeniz bölgesinden büyük bir katılım bekleniyor.

Kaynak: Ajanslar



Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,366 µs