sağ-sol kavgası mı? | " /> sağ-sol kavgası mı? | "/>

En Sıcak Konular

DSP'de sağ-sol kavgası mı?

5 Temmuz 2008 11:57 tsi
DSP'de sağ-sol kavgası mı? DSP'de Zeki Sezer'le Rahşan Ecevit arasındaki kavga giderek kızışırken, çekişmenin özünde partinin "sağda mı solda mı" yer alacağı çelişkisinin yer aldığı söyleniyor. DSP'nin kasasındaki 80 triyon, acaba bu kavganın neresinde duruyor...

Zübeyir Kındıra/İnternethaber

DSP'deki sır

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer’in ‘istifa’ resti ve Rahşan Ecevit’in kavgayı deşifre eden açıklamalarının perde arkasında, parti çizgisinin siyasi yelpazedeki yerinin ne olacağı tartışmasının bulunduğu belirlendi. Partinin sağ da mı yoksa sol da mı konumlanacağına ilişkin tartışmaların, Sezer ile Ecevit’in arasını açtığı öğrenildi. DSP’nin Kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit’in DSP Lideri Zeki Sezer’den istifasını istediği ve Sezer’in yerine partiyi sağ çizgiye çekebilecek bir ismi düşündüğü ileri sürüldü.

VEKİLLERİN ÖNÜNDE ELEŞTİRDİ
Rahşan Ecevit, kavganın su yüzüne çıkmasından bir sürü önce DSP Genel Başkanı Sezer ve milletvekilleri ile bir toplantı yaptı ve vekillerin önünde Sezer’in partiyi başarılı bir çizgiye getiremediği, yönetimin başarısız olduğu eleştirisini yaptı. Sezer de bu eleştiriler karşısında parti yönetimini bırakma sinyali verdi.

FARKLIYIZ
Sezer, Rahşan Ecevit'le ve Ecevit’e yakın parti içindeki kurmaylarıyla farklı düşünceleri bulunduğunu çeşitli platformlarda dile getirmiş, istifaya yakın olduğu sinyalleri de vermişti. Ancak, daha sonra yakın kurmayları ile görüşerek, istifanın yanlış olacağı sonucuna varmıştı. Sezer, “Biz işimizi iyi yapacağız. İstifa söz konusu değil. Bazı tartışmalar olur, o tartışmaların sonuçlanacağı yer kurultaylardır. Ben % 30 oy almış bir partiyi teslim almadım ki…” diye karşı atağa geçti.

OLAĞANÜSTÜ KURULTAY
Ecevit-Sezer kavgası partideki olağanüstü kurultayın toplanmasının kıvılcımını da ateşledi. DSP’de sonbaharda olağanüstü bir kongrenin toplanması bekleniyor.

ECEVİT’İN PLANI
Rahşan Ecevit, Sezer ve ekibini CHP çizgisinde olmakla suçlarken, eski partisinin CHP ile yaptığı işbirliğinden ve DSP milletvekillerinin parlamentoda ortaya koyduğu performanstan rahatsızlık duyuyor.

DSP, CHP ile birlikte Anayasa Mahkemesi’ne başvurularda bulunuyor, CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın Hz. Muhammed’e yönelik hakaretlerine DSP’den tepki gelmiyor. Ecevit, Sezer yerine partinin çizgisini CHP eğiliminden kurtarabilecek bir isim arayışını sürdürürken, partiye Sadettin Tantan, Yaşar Okuyan gibi isimleri de kazandırmak istiyor.

ALTERNATİF İSİMLER
Sezer’in yerine parti içinden gelebilecek isimler arasında ise ilk akla gelen isim olarak Emrehan Halıcı ve Mücahit Pehlivanlı bulunuyor. Partide Rahşan Ecevit gibi düşünen isimlerden birisinin de Recai Birgün olduğu biliniyor.

KASADAKİ PARA
Bu arada partinin kasasında bulunan 80 trilyon liraya kimin hükmedeceği de önem taşıyor. Zira Genel Başkan Ecevit siyasete veda ederken parti kasasında 80 trilyon bırakmıştı.



Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,510 µs