En Sıcak Konular

Geylani, 'Lahika'yı meclis gündemine getirdi

5 Temmuz 2008 11:38 tsi
Partilerin hiçbirinden "tık" yok ama Hakkari Bağımsız Milletvekili Geylani, "Genelkurmay'ın Lahikasını", tek başına TBMM gündemine taşıdı.

Hakkari bağımsız Milletvekili Hamit Geylani, Genelkurmay Başkanlığı’nın “Lahika” adı verilen “Toplumu Bilinçlendirme Planı”nı Meclis gündemine taşıdı; konuyla ilgili araştırma açılmasını istedi

DARBE HEVESLİLERİ
DTP’li milletvekillerinin de imzasıyla TBMM Başkanlığı’na verdiği araştırma önergesinde, “Demokratik bir hukuk devletinde kabul edilmesi asla mümkün olmayan gizli planlar, Türkiye’de askeri vesayetin hangi aşamada olduğunu gözler önüne sermektedir. Yakın tarihimizde, ‘Sarıkız’ ve ‘Ayışığı’ darbe planları ile Ergenekon vakasıyla gelinen noktada, ordu içinde yuvalanan siyaset ve darbe heveslileri açığa çıkarılmıştır’ dedi.

İDDİALAR AYDINLATILMALI
Son olarak Taraf gazetesinde ‘Genelkurmay’ın Türkiye’yi Biçimlendirme Planı’ başlığıyla, Genelkurmay çıkışlı “Bilgi Destek Planı ve Faaliyet Çizelgesi” adlı bir belge yayımlandığını anımsatan Geylani, önergesinde şu görüşlere yer verdi:

“Kamuoyu tüm olanları büyük bir şaşkınlık içerisinde izlemektedir. Ne var ki, gerek Genelkurmay tarafından, gerekse hükümet tarafından bu konuda ciddi bir açıklama gelmedi. Genelkurmay söz konusu haberi yayımlayan gazeteyi yalanlamakla yetindi. Önce ‘komuta katı tarafından onaylanmış böyle bir resmi evrak yoktur’ dendi, sonra da ‘böyle bir plan yoktur’ dendi. Genelkurmay’ın “Türkiye’yi Biçimlendirme Planı” hakkında ortaya atılan iddiaların derhal aydınlatılması gerektiğini düşünüyoruz. Şayet böyle bir plan mevcutsa demokrasiye ve hukuka yapılan bu darbenin tüm sonuç ve sorumlularıyla ortaya konulması gerekmektedir”

KOMİSYON ÖNERİSİ
Türkiye’de demokrasinin geleceği ve devamı için plan hakkında Meclis Araştırma Komisyonu kurularak, bu durumun araştırılmasını istedikleri bildirildi.



Bu haber 542 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,056 µs