En Sıcak Konular

Baykal'ın yeni sloganı: 'Çetelere saygılı sol'

5 Temmuz 2008 11:28 tsi
"Ortanın solu tutmadı, dini değerlere saygılı Anadolu solu tutmadı. Baykal'ın göle çaldığı yeni maya 'Çetelere saygılı sol mu?' Bir zamanlar Özel Harp Dairesi'nin araştırılmasını isteyen ve Susurluk için medyaya cesaret veren Baykal'ın aradan geçen

Burak Orhan'ın Yeni Şafak'ta çıkan yorumu:

Türkiye son günlerde tıpkı 1970'lerdeki asker-sivil-bürokrat üçgenindeki bir darbe girişimi tartışmaları altında bulunuyor. Darbeye karşı olanlarla, darbe tartışmalarına destek verenlerin safhaları açık açık netleşiyor. Bu süreçte gözaltına alınanların en büyük destekçisi kuşkusuz CHP Genel Başkanı Deniz Baykal. Daha bu kişiler hakkındaki suçlamalar netleşmeden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, soluğu Cumhuriyet gazetesinde aldı. Tıpkı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eski Rektörü Yücel Aşkın'ın yargılanma sürecinde olduğu gibi yargıyı etkileme için tam gaz açıklamalara başladı.

Bugün Ergenekoncuların savunmasını üstlenen bir avukat gibi açıklamalara imza atan Baykal, SHP'de milletvekili olduğu dönemde neler yapıyordu.

1990 senesinde Deniz Baykal'ın SHP'si Meclise "Özel Harp Dairesi ve Kontrgerilla" araştırılsın diye bir araştırma önergesi vermiş.

Değişerek gelişim mi, gelişerek değişim mi Baykal'ın bugünkü durumunu anlatır.

Araştırma önergesinden size birkaç cümle aktarmak gerekirse;

"Son günlerinde, NATO üyesi pek çok Avrupa ülkesinde, varlığı başbakan ve bakan gibi üst düzey yöneticiler tarafından açıklanan "Süper NATO" "Gladio" örgütlerinin yıllarca gizli güçlerce yönlendirildiği ve bu arada birçok terör olayına karıştığı iddiaları ortaya atılmış bulunmaktadır."

"Ülkemizde benzer amaçlarla kurulmuş gizli örgütlerin varlığı konusunda, yıllarca kamu görevinde çalışmış üst düzey yöneticilerce birbiri ardına çelişkili açıklamalar yaptığı bilinmektedir."

"Son 30 yılda üç askeri müdahale yaşayan ve terör olaylarıyla istikrarsızlığa sürüklenen ülkemizde, geçmişin karanlıklarını aydınlatmak, demokrasimizin geleceği açısından kaçınılmaz bir görevdir."

"Türkiye Büyük Millet Meclisi bu konuyu ivedilikle ve gereken duyarlılıkla araştırmalı ve bu amaçla bir meclis araştırma komisyonu kurulmalıdır. Bu komisyon, Özel Harp Dairesi'nin formül biçimini ve geçmiş faaliyetlerini incelemeli, kontrgerilla tartışmalarına açıklık getirmelidir."

"Türkiye Büyük Millet Meclisi bu görevi yerine getirerek, egemenliğin halkımıza ait olduğunu, demokrasinin işlerliğini, açıklığın demokrasimiz için yegane yol olduğunu ortaya koymalıdır."

SUSURLUK VE BAYKAL

Bugün adı Ergenekon olarak tabir edilen derin oluşumların 18 sene önce araştırılmasını isteyen Deniz Baykal'ın tutumundaki keskin değişimi açıklayacak bir siyaset bilimci var mıdır acaba ülkemizde?

Baykal'ın derin oluşumlara bakışını göstermek için sadece bu önerge yetmez. Peki Susurluk Skandalı patlak verdiğinde, devletin derinlerine sızan çete deşifre olduğunda Baykal neler demiş? Bunları da sıralamakta fayda var:

"Baykal 15 Eylül 1997'de Susurluk skandalının hesabının sorulmasını istiyor ve "Susurluk Mızrağı Çuvala Sığmaz" diyor.

27 Eylül 1997'de ise dönemin Anasol-D hükümetini hedef alarak, "Susurluk Aydınlatılamazsa Yazıklar Olsun Bu Hükümete" yorumunu yapıyor.

Bugün, "medya neden Ergenekon haberleri yapıyor" diyerek tepki gösteren Baykal, Antalya'da Yeşil olarak bilinen zatın evini çeken Hürriyet gazetesini övüyor ve bunu bir olağanüstü gazetecilik başarısı olarak nitelendiriyor.

Son girişim de bugünle tezat oluşturacak nitelikte. Baykal'ın talimatıyla CHP içinde 8 kişilik "Çete İzleme Komitesi" kuruluyor. Hasan Fehmi Güneş, Mehmet Moğultay, Sinan Yerlikaya, Sabri Ergül, Tuncay Karaytuğ, Fikri Sağlar, Yılmaz Ateş, Gülseren Köksal bu komisyonun üyeleri oluyorlar.

Baykal'ın aradan geçen yıllardaki büyük değişimi üniversitelerde yüksek lisans veya doktora tezi olacak kadar derin ve karmaşık.

Ortanın solu tutmadı, dini değerlere saygılı Anadolu solu tutmadı. Baykal'ın göle çaldığı yeni maya "Çetelere saygılı sol mu?"



Bu haber 483 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,474 µs