En Sıcak Konular

Kayıp komiser kurtarıldı

5 Temmuz 2008 11:05 tsi
Aladağlar Milli Parkı'nda önceki gün kaybolan ve dün bulunan Develi Emniyet Müdürü Suat Günbey, yaklaşık 18 saatlik çalışmaların sonunda yaralı olarak kurtarılabildi.

Develi Belediyesi tarafından 2-6 Temmuz tarihleri arasında Aladağlar Milli Parkı'nda düzenlenen 1. Foto Safari Fotoğraf Yarışması'na katılmak isterken kaybolan Günbey, Ulupınar köyü Karakuzuluk mevkisindeki Aksu Vadisi'ndeki derin bir kanyonda bulunmuştu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, yamaçtan düşerek yaralanan Günbey, kanyondaki göletin içinden çıkamadı. Arama kurtarma çalışmalarına katılan helikopterler arazi yapısının elverişsiz olması nedeniyle Günbey'in bulunduğu alana yaklaşamadı.

Arama kurtarma çalışmalarına AKUT Ankara ekipleri, Sivil Savunma Ankara ve Kayseri ekipleri, jandarma ile köylüler katıldı. Köylülerin yardımı ile Günbey'i taşımak için sal yapıldı. Günbey, sal üzerinde 2.5 kilometrelik mesafede yaklaşık 8 saatlik yolculuk ile ambulans ve acil servis ekiplerinin hazır bekletildiği Aladağ maden yoluna ulaştırılabildi.

Yahyalı Devlet Hastanesine kaldırılan Günbey'in kol ve bacakları ile kaburga kemiklerinde kırık tespit edildi. Daha sonra Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilen Günbey'in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

-18 SAATLİK KURTARMA OPERASYONU-

Perşembe günü saat 09.30 civarında kaybolduğu anlaşılan Günbey, başlatılan arama çalışmaları sonucunda yaklaşık 24 saat sonra mahsur kaldığı yerde bulundu. Günbey'in bulunduğu yerden çıkarılması için kurtarma çalışmaları ise yaklaşık 18 saat sürdü. Helikopterlerin olumsuz arazi yapısı nedeniyle kurtarma çalışması yapamaması nedeniyle, köylülerin yardımıyla yapılan sal devreye girdi. Günbey, bulunduktan yaklaşık 18 saat sonra gece saat 03.00 civarında ambulansa ulaşarak tedavi altına alınmış oldu.

Günbey, fotoğraf yarışmasına katılmak için Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Develioğlu ve İsmail Cabbar ile Aladağlar Milli Parkı'na gitmek istemişti. Yürümekte zorlanan ekipten Develioğlu ve Cabbar köylerden katır getirmeye gitmiş Günbey ise yürümeye devam etmişti. Develioğlu ve Cabbar fotoğraf yarışması kamp yerine gittiğinde Günbey'in kaybolduğu anlaşılmıştı. 



Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,511 µs