En Sıcak Konular

Paşa'nın polisteki köstebeği

5 Temmuz 2008 10:29 tsi
Operasyondan bir gün önce yurt dışına çıkan istihbaratçı Paşa, polisi karıştırdı...

Ergenekon kapsamında arananan ve Rusya'da olduğu ortaya çıkan Jandarma İstihbarat eski Komutanı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'e 'operasyon yapılacak, kaç' bilgisini veren Emniyet içindeki köstebek aranıyor.

Jandarma İstihbarat Komutanı olduğu dönemde aralarında Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ile eski Başbakanlardan Tansu Çiller'in telefonlarının da yer aldığı asker ve sivil birçok ismi dinlettiği tespit edilen Ersöz'ün kısa bir süre önce kendi telefonlarının da takibe alındığı bilgisine ulaştığı öğrenildi. Ersöz, kendisinin de aralarında bulunduğu 7 kişinin Ankara'da gözaltına alınması için Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Öz'ün yazılı talimat hazırlandığını öğrenince operasyondan bir gün önce, 30 Haziran'da yurt dışına çıktı. Ersöz'e Emniyet içinden bir köstebeğin 'seni de alacaklar kaç' dediği öğrenildi. Emniyet içinde köstebeği ortaya çıkarmak için çalışma başlatıldı.

Emekli General Veli Küçük ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in gözaltına alınmasından sonra emekli orgeneraller Şener Eruygur ile Hurşit Tolon'un araştırma yapmasını istediği Ersöz'ün, eski bağlantılarını kullanarak Emniyet içerisinden bilgi aldığı ve iki paşayı, "Operasyon başladı. Dikkatli olun, alabilirler" diye uyardığı da ortaya çıktı. Emekli Orgeneral Tolon'un gözaltına alınma gerekçesinin yazıldığı tutanakta 'Kaçma ihtimaline karşı' ifadesinin bulunması da Ersöz'ün emekli orgeneralleri önceden uyardığının polis tarafından tespit edildiği yorumuna neden oldu.



Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,455 µs