Başsavcıyı öldüreceklerdi! | " /> Başsavcıyı öldüreceklerdi! | "/>

En Sıcak Konular

Korkunç iddia: Başsavcıyı öldüreceklerdi!

5 Temmuz 2008 09:00 tsi
Korkunç iddia: Başsavcıyı öldüreceklerdi! Soruşturma kapsamında gelen bilgiler tüyler ürpertici. Gündeme gelen son iddia belki de en korkunç olanı. Ergenekon Yargıtay Başsavcısı'nı öldürecekmiş! Tetikçi ise...

Darbeye zemin oluşturmak için kanlı bir kaos planı hazırlayan Ergenekon'un, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Yalçınkaya'ya suikast planladığı iddia edildi. Tetikçi olarak seçilen isim ise 'Sahte Yeşil' Osman Gürbüz.

Ergenekon terör örgütüyle ilgili soruşturma kapsamında her gün yeni bilgi ve iddialar gündeme geliyor. Emekli Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur'un Fenerbahçe Orduevi'ndeki odasında ele geçirildiği belirtilen darbe planı 'şok edici' ayrıntılar içeriyor. Demokrasiyi kesintiye uğratmak amacıyla 7 Temmuz'da başlatılmak üzere dört aşamalı kanlı bir plan hazırlayan örgütün, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'ya suikast planladığı ileri sürülüyor.

Eylemi gerçekleştirmesi istenen kişi, 'Sahte Yeşil' olarak bilinen Osman Gürbüz. Tetikçi olarak kullanıldığı iddia edilen Gürbüz'ün bazı emekli üst düzey askerlerle ilişkili olduğu, bu irtibatın telefon takibine takıldığı belirtiliyor. Gürbüz'ün gözaltındaki bazı emekli subaylara bağlı olarak görev yaptığı da iddialar arasında. Güvenlik birimleri, önemli isimlere yönelik saldırıları gerçekleştirecek 'suikast timi'nin kimliğini belirlemeye çalışıyor. Ergenekon'un Osman Gürbüz liderliğinde itirafçılar, gönüllü- ler, köy korucuları ve eski muhbirlerden oluşan kalabalık bir tetikçi grubu kurduğu ifade ediliyor.


Ergenekon soruşturmasının son dalgasında Ankara, İstanbul, Antalya ve Trabzon'da eşzamanlı düzenlenen operasyonla gözaltına alınan zanlıların sorguları sürüyor. Antalya'da gözaltına alınan Osman Gürbüz'ün terör örgütü DHKP-C ile ilişkili olduğu ve örgütü taşeron olarak kullandığı belirtiliyor. Soruşturmalarda incelenen bir diğer nokta da, Ergenekon'un hedef seçtiği kişilerin öldürülmesi için Osman Gürbüz'ün sorumluluğunda eski PKK itirafçıları, gönüllü ve geçici köy korucuları ile eski muhbirlerden oluşan kalabalık bir suikast timi kurulduğu bilgisi.

Zanlıların yaptıkları görüşmeler önemli ipuçları veriyor. Mahkeme kararı ile yapılan telefon takibine, sansasyonel suikastlara ilişkin şifreli konuşmaların takıldığı belirtiliyor. Ayrıca, Başsavcı Yalçınkaya'ya planlanan suikastlarla ilgili krokilerin de bulunduğu öne sürülüyor.

Bu arada soruşturma kapsamında yapılan telefon takibine, Ankara'daki askerî lojmanlardaki evinden gözaltına alınan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile ADD Genel Başkanı olan eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur'un da takıldığı öğrenildi. İki emekli Orgeneral'in organizasyon içinde yer alan bazı şahıslarla yaptıkları telefon görüşmelerinde suç teşkil eden konuşmalar bulunduğu belirtiliyor.

Glock tabanca Avusturya'dan sorulacak

Emniyet Genel Müdürlüğü de ATO Başkanı Sinan Aygün'ün makamındaki banyoda 8 Mayıs 2008'de bulunduğu ortaya çıkan ve kayıtlara buluntu silah olarak geçen Glock marka tabancanın izini sürüyor. Balistik incelemede herhangi bir olayda kullanılmadığı anlaşılan Glock'un ABD'nin Irak'a hibe ettiği silahlardan olup olmadığı araştırma konusu yapıldı. Glock'la ilgili Avusturya'daki firmaya resmi yazı gönderildi. Glock firması emniyete resmi cevap göndermedi. Seri numarasından silahın firma tarafından hangi ülkeye satıldığı anlaşılacak.

Çömez bir ay önce İngiltere'ye gitmiş

Ergenekon terör örgütü üyesi olmak suçundan aranan eski milletvekili Turhan Çömez'in yurtdışında olduğu kesinlik kazandı. Çömez'in, 7 Haziran 2008 günü saat 18.00'de İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan yurtdışına gittiği netleşti. Çömez'in İngiltere'ye gittiği belirtiliyor.

aktifhaber



Bu haber 1,143 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,808 µs