çarpışan tezler | " /> çarpışan tezler | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon'da çarpışan tezler

5 Temmuz 2008 08:39 tsi
Ergenekon'da çarpışan tezler Nazlı Ilıcak gündemdeki Ergenekon olayında "çarpışan" tezleri yazdı. Bunlardan birine göre Ergenekon, Kontrgerillanın bir uzantısı ve geçmişteki kanlı olayların da sorumlusu. Diğer görüşe göre ise....

Nazlı Ilıcak/Sabah

İki tez çarpışıyor

Eskiden komünizme karşı ülkeyi kutuplaştırdı. Şimdi, aynı oluşumdan Kemalist ilkeleri muhafaza için yararlanılıyor. İç düşmanlar belirlenip, tehlike abartılmak suretiyle, otoriter bir rejime zemin hazırlanıyor. Bir darbe vuku bulmasa bile, en azından, 28 Şubat benzeri bir gelişmeyle "dinciler iktidardan uzaklaştırılacak; bölücüler de parlamentodan."

Diğer bir kesim ise, samimiyetle şöyle düşünüyor: Şener Eruygur, Veli Küçük vs. böyle amaçlar peşinde koşmuş olsalar dahi, ki buna ihtimal vermeyizAK Parti iktidarı, fırsat bu fırsat bütün muhaliflerini Ergenekon çetesi içinde gösterip, tasfiye ediyor. Türk Silâhlı Kuvvetleri'ni yıpratıyor. Böylece, şeriat devleti kurma hedefine adım adım yaklaşılıyor.

Bu ikinci tez, benim gibi düşünenlere ne kadar komik ve tutarsız geliyorsa, onlar da, Ergenekon'un Türkiye açısından çok tehlikeli bir yapılaşma olduğu iddiasını hiç ama hiç inandırıcı bulmuyorlar.
O zaman, inatlaşmak yerine, sükûnetle sonucu beklemeliyiz. Neticede kimse şahsi çıkarı peşinde koşmuyor; kendine göre ülkenin menfaatini düşünüyor. Bakalım iddianame bir çıksın, delilleri görelim. Ondan sonra, gene tartışmaya devam ederiz.

Suçlu mu... Suçsuz mu?
Bakış zaviyenize göre, insanları, "suçlu" veya "suçsuz" görebilirsiniz. ATO Başkanı Sinan Aygün örneğini vermek isterim. Diyebilirsiniz ki: "Kapısı şifreyle açılan arka odadaki tuvalete, şofbenin arkasına, Glock marka sil â hı, bir gün birileri kullansın diye Aygün sakladı. Tesisatçı tesadüfen bulunca, mecburen durumu polise intikal ettirdi."
Veyahut diyebilirsiniz ki: "Aygün'ü suçlamak için, birileri şifreli odaya sızıp, bir sil â h yerleştirdi. Böylece Ergenekon'la arada şiddet bağı kurmayı amaçladılar. Zaten şifreli kapı da bir süredir bozuktu."

Gene diyebilirsiniz ki: "Kasasında 2.5 milyon Euro çıkmış. Sakın bu para, birtakım organizasyonlarda kullanılacağı için özel olarak muhafaza ediliyor olmasın?"

Bunun karşı tezi de var: "Aygün, Rüzg â rlı'daki işyerlerini sattı. Bu, onun parası." Sorabilirsiniz: "Peki bir iki yıl önce satmış, niçin hala kasada saklıyor?" Ve şu cevabı alabilirsiniz: "İşadamıdır; belki, vergisini ödemek istemedi. Resmi mercilerden parayı kaçırdı... Belki bankalara itimadı yok." Sinan Aygün'den hem şüphelenmek mümkün, hem de, olaylarla onu ilgisiz göstermek.

Dedim ya, herkes, her şeyi kendi zaviyesinden yorumlayabilir.



Bu haber 474 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,414 µs