En Sıcak Konular

Yayınevi cinayetinde şok iddia!

4 Temmuz 2008 22:59 tsi
Malatya'daki Zirve Yayınevinde 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili davanın sekizinci duruşmasında cinayetten hükümlü bulunan Metin Doğan tanık olarak dinlendi.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklardan Emre Günaydın'ı tanıdığını belirten Doğan, cinayetlerin kendisi tarafından işlenmesi için 2005 yılında eski bir milletvekili ile bir siyasi partinin Malatya il yöneticilerinin kendisini yönlendirdiğini iddia etti.

Doğan, bu kişilerin, cinayetleri işlemesi için iki kişi bulmasını ve cinayetten sonra bu kişileri de Ordu'ya götürerek, ortadan kaldırmasını istediklerini de öne sürdü. Tanık Metin Doğan, olayı gerçekleştirmesi halinde kendisine 300 bin dolar ödeneceğini de iddia etti.

Bu görüşmeden bir süre sonra ağabeyi ile birlikte Mersin'de, hasımları ile silahlı çatışmaya girdiklerini, ağabeyinin öldürüldüğünü, kendisinin de hasımlarından birini öldürdüğünü ifade eden Doğan, Mersin'de cezaevinde bulunduğu sırada Emre Günaydın'ın, yayınevi cinayeti için seçildiğini öğrendiğini ve bundan vazgeçirmeye çalıştığını öne sürdü. Doğan, Doğan ablası aracılığıyla yayınevindekileri, ''hayatlarının tehlikede olduğu'' konusunda uyardığını da iddia etti.

Duruşma 21 Ağustos 2008 tarihine ertelendi.

BELKİ BİR ADIM İLERİYE GİDEBİLİRİZ

Müdahil avukatlardan Erkan Doğan, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının soruşturmada bir adım ileriye gidebilmek olduğunu ifade ederek, tanık Metin Doğan'ın verdiği ifadenin bu anlamda belki bir adım ileriye gidebilmenin önünü açacağını kaydetti.

Doğan, ''Soruşturmada bir adım ileriye gidebilmek için çaba harcıyoruz. Bu anlamda tanık Metin Doğan'ın verdiği ifade önemli. Eğer bir adım daha ileriye gidebilirsek belki olayın arka yüzü görülebilecektir'' dedi.

samanyoluhaber



Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,101 µs