En Sıcak Konular

Mavi Hat Operasyonunda tutuklama

4 Temmuz 2008 22:18 tsi
BOTAŞ'taki yolsuzluk operasyonunda hakkında yakalama emri bulunan Sezai Bacaksız tutuklandı.

BOTAŞ'taki ''yolsuzluk'' iddiaları üzerine ''Mavi Hat'' operasyonunun ardından açılan davada yargılanan ve hakkında yakalama emri bulunan Sezai Bacaksız, mahkemede ifadesinin alınmasının ardından tutuklandı.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkartılan sanık Bacaksız, üzerine atılı ''ihaleye fesat karıştırmak'', ''rüşvet vermek'', ''çıkar amaçlı suç örgütüne yardım etmek suretiyle üyesi olmak'' suçlamalarını kabul etmediğini söyledi.

Limak Şirketi'nin ortağı olduğunu belirten Bacaksız, Tuzgölü Su Hattı ihalesiyle ilgili olarak suç teşkil eden herhangi bir eylemi olmadığını ileri sürdü. Bacaksız, ''Bu ihaleye 10 firma girdi, biz üçüncü olduk. İhale daha sonra iptal edildi. Hatta ihale süresi uzayınca teminat mektubunun süresinin uzatılması resmi olarak bildirildi. Biz uzatmayacağımızı bildirerek ihaleden çekildik'' dedi.

SUÇ TEŞKİL EDEN EYLEMİM YOK

DSİ, Limak İhalesi ile ilgili de herhangi bir suç teşkil eden eyleminin bulunmadığını iddia eden Bacaksız, şunları kaydetti:

''Şöyle ki bu ihaleler 10 yıl kadar önceden yapılmış ihalelerdir. Ancak bazı DSİ ihaleleri 'iz proje'de kalmıştır, yani bunların ödeneği yoktur. Bunlara 'iz ödenekli projeler' denir. Firma olarak tabii ki kurumdan para alıp projeye devam edilmesini biz isteriz. Yani ihalenin 'iz proje'den çıkartılmasını isteriz. Bu nedenle de kurumlar nezdinde çalışmalarımız olmuştur. Bu gayet doğaldır. Ancak bu çalışmalar sırasında suç teşkil eden, iddiaları doğrulayan hiçbir eylemim olmamıştır.''

TELEFON DİNLENMELERİNE İLİŞKİN

Davanın hazırlık aşamasında, herhangi bir şekilde, kendisinin veya bir başkasının telefonunun dinlenildiğini öğrenip de bir başka sanığa bu konuda bilgi vermediğini öne süren Bacaksız, ''Piyasada herkes telefonunun dinlenildiğinden endişe eder. Benim de bununla ilgili görüşmelerim olabilir. Ancak gerçekte iddia edildiği gibi telefon dinlenildiğini öğrenip bir kimseye bunu bildirmiş değilim'' diye konuştu.

Telefon konuşmalarına ilişkin soru sorulan Bacaksız, genel olarak hakkındaki suçlamaları destekleyen görüşmelerin bulunmadığını, ancak İbrahim Selçuk ile görüşmesinin bir hata olduğunu sonra anladığını söyledi.

Cumhuriyet Savcısı Şemsettin Özcan, Bacaksız'ın, suçun vasfına, delil durumuna ve dosya kapsamına göre tutuklamasına karar verilmesini talep etti.

NİHAT ÖZDEMİR DIŞARIDA

Bacaksız'ın avukatları Birgül Feyzioğlu ve Elif Demirhan ise müvekkillerinin suçsuz olduğunu ileri sürerek, serbest bırakılmasını istedi.

Avukat Demirhan, ''Aynı suçlama ile ilgili ortağı Nihat Özdemir serbesttir. Bacaksız'ın da serbest bırakılmasına karar verilmesini talep ediyorum'' dedi.

Mahkeme Başkanı Hasan Şatır, Bacaksız'ın, hakkında kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olgu ve delillerin bulunması nedeniyle tutuklanmasına karar verildiğini açıkladı.

Bacaksız, cezaevine götürüldü.

AA

 



Bu haber 816 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,110 µs