En Sıcak Konular

Provokatör Ulusoy'un davası başladı

4 Temmuz 2008 18:26 tsi
Akdeniz Üniversitesi'nde geçtiğimiz Nisan ayında meydana gelen olaylarda ellinde silahla ateş eden Ömer Ulusoy, 'gazetecilerin orada ne işi vardı' dedi

Akdeniz Üniversitesi Kampusu'nda 6 Nisan'da meydana gelen olaylarda tutuklanan toplam 22 kişi'den aralarında elinde silahla görüntüleri kaydedilen Ömer U'nun da bulunduğu 7 kişinin tutukluluk halinin devamına karar verildi. Tutuklu yargılanan 15 kişi ise serbest bırakıldı.

Bugün Antalya Adliyesi'nde gerçekleştirilen ilk duruşma yaklaşık 7 saat sürdü. Duruşma sonunda Ömer U. ile birlikte Tahir K.,İsmail A. T., Çağrı B., Münir A., Ahmet P. ve Muzaffer Ç'nin tutukluluk halinin devamına diğer 15 sanığın serbest bırakılmasına karar verildi.

Duruşma 4 Ağustos 2008 tarihine ertelendi. Duruşmada ayrıca tutuksuz olarak yargılanan ve adli takipte olan 4 kişi hakkında da takibin kaldırılmasına, duruşmaya katılmayan kişinin de önümüzdeki duruşmada hazır edilmesi için savcılığa  talimat yazılmasına karar verildi.

Ayrıca duruşmada Ömer U'nun Türk Silahlı Kuvvetleri'nde vatani görevini keskin nişancı olarak yaptığı ortaya çıktı. İddia, Ömer U'nun avukatı tarafından da doğrulandı.

Antalya adliyesinde görülen davada tutuksuz yargılananlarla birlikte toplam 46 kişi "Adam öldürmeye teşebbüs, silahla birden fazla kişi tarafından birlikte tehdit, suç işlemeye alenen tehdit, kamu malına zarar verme, adam bıçaklama ve 3136 sayılı yasaya muhalefetten yargılanıyor.

Sanıkların yargılandığı ilk duruşma, sanık sayısının fazlalılığı nedeniyle, Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başka davaların duruşması yapılmadı. Ömer Ulusoy duruşmaya sakalsız, bıyıksız, çizgili gömlek, kravat ve siyah takım elbiseli olarak katıldı.

İlk ifadeyi veren provokatör Ömer Ulusoy, mahkeme başkanının, “6 Nisan günü öğrenci değilsin, ne işin var orada, seni kim çağırdı?” sorusuna, “Bizim arkadaşlarla birlikte, bu olaylar nedeniyle oraya gittik” yanıtını verdi. Hakimin, “Öğrenci değilsin, ne işin vardı senin orada?” diye tekrar sorması üzerine Ulusoy, “Gazeteciler de oradaydı, onların ne işi vardı?” cevabını verdi.

Savunmasına devam eden Ulusoy, “Orada olaylar vardı. Bayram yapmışlardı. Arkadaşlar yardıma çağırınca oraya gittim. Ben havaya ateş ettim. Üniversiteye girer girmez, kendimizi olayların içerisinde bulduk. Havaya ateş etmek zorunda kaldım. Onlar sol grup değil, PKK'lı. Bize doğru saldırdılar. Kaçmak için ateş ettim. Görüntülerde de var. Kaçmaya çalışıyordum. Yaklaşık 7- 8 el ateş ettim. Kastım olsaydı, mutlaka birilerini vurur veya yaralardım. Üzerlerine ateş ederdim. Ayrıca kimseyi suç işlemeye teşvik etmedim. Daha üniversiteye girer girmez olayların ortasında kaldım” diye konuştu.

Hakimin “10 sayfa poliste, 7 sayfa savcılıkta ifade vermişsin. Bunlar doğru mu?” sorusuna Ulusoy, “Belirli kısımları doğru, belirli kısımları değildir” yanıtını verdi.

Fotoğraflarda görülen kişinin kendisi olduğunu kabul eden Ulusoy, polisin kendisini yakalamadığını, 3- 4 gün sonra teslim olduğunu söyledi. Ulusoy, “Olayda kastım yok. Olaylarla alakam da yok. Sonradan gittim oraya. Tabanca bana ait. Hasmım var. Sabıkalıyım ben” dedi.

Kampus içerisindeki olaylarda tabancayla 9 el ateş ettiği tespit edilen Ömer Ulusoy, 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle ‘öldürmeye teşebbüs’, 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası talebiyle ‘suç işlemeye tahrik’ ve 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle ‘silahlı tehdit’ suçlamaları olmak üzere 3 ayrı suçlamayla ilgili toplam 13 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle, olaylara karıştığı iddia edilen öğrenciler ve üniversite dışından gelen zanlılar da ‘kamu malına zarar verme’ ve ‘suça tahrik’ suçlamalarıyla yargılanıyor.

haber7.com



Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,583 µs