En Sıcak Konular

Başbakanın korumaları alarma geçti

4 Temmuz 2008 17:47 tsi
7 Temmuz'da kanlı eylemler planladığı şeklinde iddiaların ardından, Erdoğan'ın cuma namazı için gittiği camide olağanüstü güvenlik önlemleri dikkat çekti.

Son yapılan operasyonda Ergenekon terör örgütünün 7 Temmuz günü ülkede kanlı eylemler yapmayı planladığı şeklinde iddiaların kamuoyuna yansımasının ardından, Başbakan Erdoğan'ın cuma namazı için gittiği genel merkez binası yakınındaki camide olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. 
 
Ellerinde otomatik silahlar taşıyan Başbakanlık korumaları, cami çevresinde ve bahçesinde Başbakan'ın gelişi öncesi sıkı bir arama yaptı. Erdoğan'ın cuma namazı için geldiği Başyazıcı camiinin etrafında bulunan binalara da özel gözcüler yerleştirildi. Bir kaç gün önce polis baskınına maruz kalan ATO binasının çatı katına da gözcülerin yerleştirilmiş olması dikkat çekti.

Başbakan Erdoğan, cuma namazını Başyazıcıoğlu Camii'nde kıldı. Tehdit edildiğini belirten Erdoğan için korumalar ve polisler geniş güvenlik önlemlerine başvurdu.

Başbakan Erdoğan, 46'ncı Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nın ardından AK Parti Genel Merkezi'nin karşısında yer alan Başyazıcıoğlu Camii'ne geçerek cuma namazını eda etti.

Erdoğan'ın gelişinden önce Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı özel kuvvetler, cemaatin arasında silahlarıyla dolaşmak suretiyle etrafı kolaçan etti. Cami etrafında bulunan çatılara koyulan eli silahlı polisler de dikkatle Başbakan Erdoğan ve etrafındakileri izledi.

Geniş bir koruma ordusuyla Başyazıcıoğlu Camii'ne gelen Erdoğan için, alınan tedbirler namaz esnasında da sürdü. Korumalar, Erdoğan'ın yanına ve arkasına dizilmek suretiyle sıkı güvenlik önlemlerine başvurdu. Camiden ayrılışı sırasında da Erdoğan'ın korumalarının yanısıra polislerin konum aldığı, teyakkuza geçtiği gözlendi. Koruma ordusu ve polisler Erdoğan'a eşlik etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Ankara'da katıldığı bir programda öğrencilerle geçen diyaloğunda Ergenekon terör örgütüne yönelik operasyonlar nedeniyle tehditler aldığını belirtmişti. Öte yandan, cuma namazını Başbakan'la aynı camide kılan TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, gazetecilerin Ergenekon Operasyonu'na ilişkin soruları üzerine, cuma namazından çıktığını, operasyonla ilgili yorum yapmayacağını ifade etti.
 
Cihan



Bu haber 388 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,575 µs