En Sıcak Konular

Büyükçelebi'nin gözaltı nedeni

4 Temmuz 2008 17:30 tsi
Tercüman Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi'nin gözaltına alınmasının nedeni belli oldu. Büyükçelebi, ne Gül'ü bırakmış ne Erdoğan'ı... Dümdüz gitmiş...

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılan Halka ve Olaylara Tercüman Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi hakkındaki suçlama devlet yetkililerine karşı ağza alınmayacak derecede küfürlü konuşması ve Kemal Alemdaroğlu ile çektirdiği fotoğraf olduğu öğrenildi.

SUÇLAMA: DEVLET YETKİLİLERİNE KÜFÜRLÜ KONUŞMA
Halka ve Olaylara Tercüman Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi'nin yapılan telefon dinlemelerinde çocukluktan kalma olan küfürlü konuşma alışkanlığının gözaltı sürecini başlattığı öne sürüldü. Büyükçelebi'nin telefonlarının dinlenmesi sonucu toplanan deliller arasında, arkadaşlarıyla telefonda devlet büyüklerine karşı ağza alınmayacak derecede ağır küfürlü konuşması ve AKP'nin kapatma davasıyla ilgili görüş bildirmesinin olduğu öğrenildi. Büyükçelebi ayrıca sürekli olarak "teşkilat"tan bahsetmiş.

Büyükçelebi 'nin küfürlü konuşma alışkanlığının çocukluktan kalma bir alışkanlık olduğunu söylediği ve ikili görüşmelerde kimsenin duymayacağı ortamlarda görüşlerini onaylamadığı devlet yetkilileri hakkında hakaretleri olduğunu kabul ettiği de öğrenildi.

HURŞİT TOLON İLE TELEFON GÖRÜŞMESİ
Telefon dinlemelerinde Ufuk Büyükçelebi'nin gözaltına alınan zanlılardan sadece emekli orgeneral Hurşit Tolon ile telefon görüşmesi yaptığı da öğrenildi. Büyükçelebi'nin gazeteci olması nedeniyle tanıştığı Tolon ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'tan röportaj için alacağı randevu ile ilgili konuştuğu da öğrenildi.

"ANAYASA MAHKEMESİ KAPATMA KARARI VERİR" DEDİĞİ İDDİASI
Ufuk Büyükçelebi'ye sorulduğu iddia edilen sorular arasında arkadaşlarıyla yaptığı ileri sürülen telefon görüşmelerinde "Anayasa Mahkemesi AKP'yi kapatacak" demesinin de deliller arasında yer aldığı iddia edildi. Büyükçelebi'nin bu soru karşısında ise "Her vatandaş gibi yorum yaptım." dediği öğrenildi.

TELEFONDA "TELEFONUM DİNLENİYOR" DEMİŞ
Ufuk Büyükçelebi'nin gazeteci kimliğiyle tanıştığı kişilerle yaptığı telefon görüşmelerinde "Telefonum dinleniyor" demesinin de suçlamalar arasında yer aldığı, Çelebi'nin mahkemede bu konuyu, "Herkesin telefonu dinleniyor o nedenle söyledim" şeklinde yorumladığı belirtildi.

KEMAL ALEMDAROĞLU İLE FOTOĞRAF
Dosyadaki deliller arasında Ufuk Büyükçelebi'nin İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu ile çekilmiş olan fotoğrafın da Ergenekon örgütüne üye olduğunun göstergesi olarak ileri sürüldüğü öğrenildi. Büyükçelebi'nin bu fotoğrafın 5 yıl önce Hürriyet Gazetesi'nde çalışırken Kemal Alemdaroğlu ile yaptığı röportaj nedeniyle çekilmiş olduğunu ve gazetede de yayınlandığını söylediği iddia edildi.

"TEŞKİLAT" SORGUSU
Büyükçelebi'nin telefon dinlemelerinde sık sık teşkilat demesinin de kendisine sorulduğu Büyükçelebi'nin teşkilattan kastının çalıştığı Tercüman Gazetesi'nin kendisinden önceki yapısı anlamına geldiğini söylediği de ileri sürüldü.

YURTDIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI KONULDU
Mahkemenin dün sosyal statüleri gereğince serbest bıraktığı Ufuk Büyükçelebi, Hamza Demir, Siyami Yalçın ve Murat Avar hakkında dava açılıncaya kadar veya takipsizlik kararı verilinceye kadar yurt dışına çıkış yasağı koyduğu da belirtildi



Bu haber 665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,138 µs