Paksüt’den önemli açıklamalar! | " /> Paksüt’den önemli açıklamalar! | "/>

En Sıcak Konular

Paksüt’den önemli açıklamalar!

4 Temmuz 2008 16:32 tsi
Paksüt’den önemli açıklamalar! 
"Kapatma davasında 4-5 haftada bitebilir" açıklamasının ardından bütün gözler Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Paksüt’e çevrildi. Peki Paksüt kişisel görüşleri ne. İşte Metehan Demir'e yaptığı açıklamalar...

Metehan Demir/Hürriyet

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’ün, dava 4-5 haftada bitebilir’ yönündeki son açıklamasıyla AKP’nin kapatma davasında nihai kararla ilgili süreç biraz daha netleşti.       

Bu sözler, AKP’nin kararın, Temmuz’un 2. yarısına yetişmesi yönündeki isteğinin pek gerçekleşemeyeceğini ve ama yine de Eylül-Ekim’e sarkacak şekilde gecikmeli çıkmayacağını da gösteriyor.

RAPORTÖR’E 2-3 HAFTA DENİLDİ

Dün akşam başkentte, Amerikan Milli Günü’nde görüşme fırsatı bulduğumuz Mahkeme’nin Başkanvekili Paksüt de, “Raportöre bu kez hazırlık süresinin 80 gün olmaması gerektiğini ve iki üç hafta içinde bitirmesi gerektiğini söyledik” dedi. Paksüt, gecede aralarında gazetecilerin de bulunduğu davetlilerle konuştu. 
 
Son günlerde, önce dinleme aracı ile izlendiği, sonrasında Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ile görüşmesi nedeni ile gündemde olan Paksüt önemli açıklamalarda bulundu.
İşte o açıklamalar...

HAKSIZ ELEŞTİRİLER VAR

“Bazıları bana, ‘Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Başbuğ ile görüşmüş ayrıca Çömez ile de görüşmüş, acaba neler neler konuştu’ diye ağır eleştirilerde bulundu. Şüphecilik artık bu seviyeye mi geldi, Anayasa Mahkemesi üyeleri kimse ile görüşemeyecek mi?.. Ne yani, ben önce Sayın Çömez ile görüşüp, sonra da gidip Başbuğ Paşa’ya, ‘Paşam böyle böyle planları varmış. Ne dersiniz demeye bu mesajı iletmeye mi gittim? Çömez ile ben böyle şeyleri nasıl konuşurum... Harekatı tebrik için alenen ziyaret ettiğim Orgeneral Başbuğ ile bu konular nasıl konuşulur? Bunlar çok ayıp şeyler. Bu nedenle, son dönemde, üzerimizde acaba kimin kiminle gizli ilişkisi var gibi süreci zedeleyen şüphecilik içinde kaybolmak yerine yargıyı korumak adına konulara daha soğukkanlı yaklaşmak gerekiyor.”

AVRUPA TUZAĞI MI?

Acaba, Avrupa sürekli olarak bize ‘AKP’yi kapatırsanız müzakereleri askıya alırız, üyeliğinizi bitiririz’ diyerek, bir psikolojik harekatla ters yönlü bir şaşırtma mı yapıyor? Bizi bir türlü samimi olarak almak istemedikleri Avrupa’ya böylece, ‘bakın parti de kapattılar böylece artık Türkiye ile görüşmeye gerek kalmadı mı’ mesajı mı vermek istiyorlar? Bu Mahkemenin her üyesi kararını hiçbir etki altında kalmadan tamamen hukukun üstünlüğünü esas alarak verecektir.

DAVADA DAHA KİMSE KARARINI VERMEDİ
 
Bunu önceki kararlarımızla bağdaştırarak, hüküm vermek de çok yanlış. Bazıları, türban kararının ardından, ‘Tamam Mahkeme bu işi bitirdi ve AKP’yi kesin kapatacak’ şeklinde akıl yürütmeye başladı. Bu yüksek mahkemenin üyelerine hem haksızlık hem de hakaret. ‘Üyelerin ismi üzerinden, ‘şu kapatılsın diyecek, bu kapatılmasın diyecek’ diye bizi etiketlendirenler de var şimdiden. Size tüm samimiyetimle söylüyorum, Yüksek Mahkemenin hiçbir üyesi henüz kararını vermedi. Ben de vermedim. Okuyoruz, dinliyoruz, değerlendiriyoruz. Hukukun üstünlüğüne ve tarafsızlığına saygı adına bu saatte bu ithamlar Türkiye’de hepimizin ihtiyacı olan kutsal yargıyı zedeler. Önce, Sayın Başsavcıyı, sonra da Sayın Çiçek’i dinledik. Yazılı sunumları da okuyoruz. Daha dediğim gibi kimse kararını vermedi. Daha gelecek bir de rapor var. Ama şu da bir gerçek ki, ne karar çıkarsa çıksın, bu psikoloji ile Türkiye’de yine kıyamet kopacak gibi görünüyor. 
 
YARGIYA SAYGI OLMAZSA SİSTEMİN ALTINDA KALIRIZ

Türkiye’de son dönemde yargı bir saldırı altında. Ergenekon davası da dahil olmak üzere herkes hukuka saygı göstermek zorunda. ‘Ülkede hukuk darbeler oluyor’ diyorlar. Aslında bu yaşananlar hukuka darbedir. Herkes bağımsız yargıya saygı göstermeli. Yargının aldığı kararlara güven duymalıdır. Aksi taktirde huzur ve güven sağlanamaz. Türkiye’de sıkıntılar giderilemez. Herkes kendi bildiği gibi hareket ederse, sistem çöker ve biz de altında kalırız. Bu parti davası sürecini de böyle görmemiz gerekiyor.
 
Amerikan Milli Günü’ndeki sonuna doğru AKP Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış da kısa bir süre sohbete katıldı. Samimi bir havada geçen konuşmada, Bağış, “Öyle korkulacak bir son görmüyorum ama yine de, hepimiz yargının alacağı kararlara ¬saygılıyız” dedi. Daha sonra ise, Osman Paksüt’ün eşi Ferda Paksüt, daha önceden tanıştıkları Egemen Bağış’a davette bulundu. Osman Paksüt ise, “Kendisi dosyadaki isimlerden biri. Şu aşamada olmayabilir” dedi. Bağış da, ‘Haklısınız, Gelirsem sıkıntı olabilir” diye konuştu.



Bu haber 519 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,320 µs