En Sıcak Konular

Dişneyland bildirisi: ‘Kaç tane gerekiyorsa’!

4 Temmuz 2008 15:47 tsi
Dişneyland bildirisi: ‘Kaç tane gerekiyorsa’! Kızarız, severiz ayrı konu. Süleyman Demirel yine konuştu. Upuzun bir metin var elimizde. Ama önemli olan iki noktası: 1. Anayasa Mahkemesi kararından sonra yeni çalkantılar ikazı, 2. Kaç tane gerekirse o kadar seçim manzumesi! Konuş baba! Sabahlar olmas

Herkes biliyor ki, Süleyman Demirel’in kızanı da çok seveni de. Ve tabii yine kendine göre belli siyasi strateji izliyor. Bu stratejinin genel çizgileri AKP muhalefi bir iz bırakıyor.

Bugün basına yansıyan söyleşisi de bu minvalde. Ancak iki farkla. Bunlardan biri kısa vadeli bir öngörü içeriyor. Diyor ki; “Türban konusundaki gerekçeli karar ve AKP'nin kapatılması kararının açıklanmasından sonra Türkiye’de yeni tartışmalar ve çalkantılar olacak.”

 Doğal olarak pek az kimse Sayın Demirel’in politik ferasetine sahip olduğundan, konunun “tam anlaşılması” için “neden” sorusunu sormak gerekiyor.

Neden, çünkü, Demirel’in sözlerine göre, “AKP şu an üzerindeki ağırlığı taşıyamıyor.” Pekala, o halde çözüm ne? Demirel’e göre çözüm basit: Seçim! Hatta sınırsız sayıda seçim.

Nereye kadar? Bunu da Demirel anlatıyor; “Türkiye düzlüğe çıkıncaya kadar seçime gitmeye mecbur. Türkiye’nin seçimden başka elinde çaresi yoktur. Çünkü, bir taraftan Cumhuriyetin temel niteliklerine yöneldiği iddia edilen tasarruflar vardır. Bu burada bitmez ve onun için bu bitinceye kadar, kaç tane seçim yapmak lazımsa, yapmak lazımdır”.

De-şifresi muhtemelen şöyle oluyor; “Halihazırdaki iktidar durdukça şu anki sorunların sona ermesi mümkün değildir. Seçim gerektir. Ve seçimler iktidar değişene kadar sürmelidir. Nihayetinde oy verenler de bir noktada yorulacaktır! Bunun dışındaki tartışmalar gereksizdir. Zaten yapılmıştır da ne olmuştur?

Sayın Süleyman Demirel’in “ikircikli zamanlar” başlıklı konuşmasını dinlediniz!



Bu haber 905 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,535 µs