Aşk olsun! Nereden çıkarıyorsunuz? | " /> Aşk olsun! Nereden çıkarıyorsunuz? | "/>

En Sıcak Konular

Aşk olsun! Nereden çıkarıyorsunuz?

4 Temmuz 2008 14:36 tsi
Aşk olsun! Nereden çıkarıyorsunuz? Moskova’da yaşanan görev değişikliği, yani Putin ve yeni Devlet Başkanı Medvedev’in 'aynı anda' halef-selef haline gelmeleri, ilk saniyesinden bu ana, sürekli, 'olası iktidar kavgası' gözlüğüyle izlendi. Şimdi bir ‘çatışma noktası

Tabii bu ihtimali kimi ülkeler kaygıyla kimi ülkeler de temmeni ile bekliyor. Rusya’da ortaya çıkacak “iki başlılık” doğal olarak bu ülkenin zayıflaması manasına geliyor.

Zaten, Medvedev-Putin yer değişikliğinin amacı da bunun önüne geçmekti. Ancak yeni gelen kimi haberler, “Rusya Devlet Başkanı Dimitry Medvedev başkanlık koltuğuna oturduktan sonra muktedir olma mücadelesi veriyor” içeriğinde.

Örnek olarak da, “Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, Başbakan Putin’in ‘tek parti görüntüsü veren Rusya’da çok partili bir sisteme doğru ilerlemek gerektiği’ şeklindeki önerisine karşı çıktı” cümleleri kuruluyor.

Tabii haber tam doğru mu, özellikle kaynağı nedir sorusu önemli. Ama bundan önce dikkat edilmesi gereken başka bir nokta var.

Örneğni desek ki, şu cümleler Putin’e aittir; “Rusya’yı parlamenter demokrasiye yönlendirerek Devlet Başkanı’nın otoritesini sarsmasmak tehlikeli olur. Rusya’nın belki de yüzyıllarca başkanlık sistemiyle yönetilmesi gerekiyor. Rusya’ya parlamenter demokrasiyi getirmek Rusya’yı öldürmektir.”

Herhalde kimse şaşırmaz. Bu sözler Putin duruşuna çok uygun. Ama bu cümlelers onun değil. Medvedev’in! Ve Putin yukarıda yazdığımız önerisine karşı söyleniyor?

İşte şu sıralar bu minvalde ortaya sürülen haberle şüphe ile yaklaşmamız bu nedenle. Putin gerçekten bunu istemiş olabilir mi? İki liderin daha yolun başında, “hem de parlamenter sistem gibi” bir konuda ayrışmaları mümkün mü?

Bazı haberler mümkün olduğunu söylüyor. Oysa Medvedev’in ABD’ye yönelik söyleminde bir değişiklik de yok. Hatta son olarak “ABD bunalımda” bile dedi.

İki güçlü karakterin Rusya’yı yönetme anlayışında farklılık aranabilir. Hatta olabilir de. Ama bu ölçü? İşte o biraz garip.



Bu haber 681 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,532 µs