CSEK | " /> CSEK | "/>

En Sıcak Konular

Ulusalcı yeni yapılanma: CSEK

4 Temmuz 2008 14:28 tsi
Ulusalcı yeni yapılanma: CSEK
Ergenekon Operasyonu'na karşı sokak gösterilerini organize etme işini Mümtaz Soysal üstlendi. Yapılanmanın adı: CSEK...

Ergenekon operasyonu kapsamında yapılan gözaltıları “Yargısız İnfaz’’ olarak değerlendiren Dışişleri eski Bakanı ve Bağımsız Cumhuriyet Partisi Genel Başkanı Mümtaz Soysal, “Cumhuriyetçi Seferberlik Eşgüdüm Kurulu’’ kurdu.Aralarında Bağımsız Cumhuriyet Partisi Genel Başkanı Mümtaz Soysal’ın da bulunduğu Atatürkçü Düşünce Derneği, Bağımsız Cumhuriyet Partisi , Biz Kaç Kişiyiz Hareketi, Kamu İşletmeciliğini Geliştirme Merkezi Vakfı, Tıp Kurumu, Tüm Öğretim Üyeleri Derneği, Tüketici Hakları Derneği, Türk Kadınlar Birliği, Ulusal Sanayici ve İşadamları Derneği ve Ziraat Mühendisleri Odası temsilcileri gözaltıları protesto etti.

BCP Genel Başkanı Soysal, “Bu kurulu büyütme kararı aldık. Çok sayıda parti ve sivil toplum örgütünü kapsayan ve ses getiren bir çalışma içindeyiz” dedi.

KURULUN ADI CSEK
Soysal Gazeteport'a yaptığı açıklamada “Şu günlerde yaşanan olaylar, ülkemizin son derece tehlikeli bir planın uygulama alanı durumuna getirildiğini göstermektedir. Bizler, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyeti yaşatmak amacıyla çeşitli kuruluşları bir araya getiren Cumhuriyetçi Seferberlik Eşgüdüm Kurulu oluşturduk.’’ dedi ve şunları söyledi:

“Darbe girişimi niyetine dayandırılmak istendiği anlaşılan bir iddianame, bir yılı aşkın süredir ortaya konmadığı halde, buna dayalı gözaltına almalar ve tutuklamalar sürüp gitmektedir . Bu, bir çeşit yargısız infazdan başka bir şey sayılamaz. Aynı iddianame hazırlığı dolayısıyla gerçekleştirilen gözaltına almaların üslubu, yasalarla öngörülen ve Türk yargısına yakışması gereken davranış kurallarına uymamaktadır. Daha da düşündürücü olan, bütün bu sürecin çeşitli aşamalarda parça parça medyaya sızdırılan haber kırıntılarıyla sürekli bir kamuoyu oluşturma çabasıyla desteklenmekte oluşudur. Bu çabaların Türkiye Cumhuriyeti üzerine içten ve dıştan oynanan bir oyunun belirtisi olduğuna inandığımız içindir ki böyle ortak bir uyarıda bulunmayı kurumlarımıza düşen bir ulusal ödev sayıyoruz. Söz konusu hesapların sahiplerince aldatılabileceği düşünülen Türk halkı , kurulması ve yaşatılması için büyük özverilerde bulunduğu Cumhuriyetini korumak bakımından da gerekeni yapacak ve hepimizin ortak çabalarıyla bu oyunu da boşa çıkaracaktır.”

aktifhaber.com



Bu haber 800 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,222 µs