En Sıcak Konular

Emekli Paşalar adliyede !

4 Temmuz 2008 13:55 tsi
''Ergenekon soruşturması'' kapsamında gözaltına alınan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur adliyeye sevk edildi.

1 Temmuz'da gözaltına alınan Emekli Orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon, hakim karşısına çıkarılmak için Beşiktaş adliyesine getirildi.

Soruşturma çerçevesinde, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan emekli Orgeneral Eruygur'un emniyetteki işlemleri sonuçlandırıldı. Eruygur, daha sonra bir polis minibüsü ile emniyetten çıkartılarak Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne götürüldü. Adliyeye hakim ile savcıların kullandığı kapıdan alınan Eruygur, adli tabiplikteki sağlık kontrolünün ardından savcılık katına çıkartıldı.

'Ergenekon Soruşturması'' kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 8 kişi sağlık kontrolünden geçirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, soruşturma kapsamında, sabah saatlerinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen 8 kişinin, adli tabiplikteki sağlık kontrolünün ardından savcılık katına çıkartıldığı belirtildi.

Savcılıktaki işlemleri süren şüpheliler arasında ATO Başkanı Sinan Aygün, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, Yazar Erol Mütercimler, Prof. Dr. Ercüment Ovalı, Birol Başaran ve Kemal Aydın dışında emekli Albay Hasan Atilla Uğur ile İbrahim Öczan'ın da yer aldığı kaydedildi.

Bu kişilerden emekli Albay Uğur'un emniyette ''susma hakkını'' kullanarak ifade vermediği öğrenildi.

Gözaltında bulunan, ancak henüz emniyette ifadesi alınmayan Osman Gürbüz'ün de ''susma hakkını'' kullanmayı düşündüğü kaydedildi.

Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınan aralarında Cumhuriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Mustafa Balbay ve ATO Başkanı Sinan Aygün'ün de bulunduğu 9 kişi adliyeye sevk edilmişti.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne camları siyah filmli 3 beyaz minübüs geldi. Adliyenin hakim ve savcıların kullandığı giriş kapısına yanaşan minübüslerde kimlerin olduğu kameralara yansımadı. Zanlılar arasında Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ve USİAD Genel Sekreteri Birol Başaran'ın da bulunduğu iddia edildi. Bu arada, oluşturulan arama noktalarında adliyeye gelenlerin üst aramaları ve kimlik kontrolü yapıldı. Çok sayıda çevik kuvvet polisi bölgede görevlendirildi. Özel harekat polisleri yüksek noktalarda nöbet tutuyor.

Öte yandan, ATO Başkanı Sinan Aygün de adliyeye getirildi. Bu arada İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yürütülen operasyona 'terör örgütü' nitelendirmesinde bulunmuştu.



Bu haber 489 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,894 µs