iyib" /> iyib"/>

En Sıcak Konular

Radikal neden döndü?

4 Temmuz 2008 12:43 tsi
Radikal neden döndü? Radikal gazetesi Ergenekon operasyonu ile ilgili yaptığı haberler sonrasında ‘bilgi sızdırılan İslamcı basın’ klasmanına girdi. Gazetenin bugünkü manşeti Taraf’ı ‘kıskandıracak’ nitelikte. iyib

Akşam gazetesi Ergenekon operasyonu ile ilgili yaptığı haberde “içerden bilgi yine aynı gazetelere sızdı” başlıklı bir kutu haber kullanmış ve dört gazetenin manşetine atfen operasyonla ilgili bilgilerin bu gazetelere sızdırıldığını belirtmiş. Bu gazeteler Star, Yeni Şafak, Sabah ve Radikal.

Gazetelere bilgi sızdırılması ile ilgili eleştirilerin hangi suçlamayı ima ettiği açık: Hükümete yakın olduğu iddia edilen gazetelere operasyonla ilgili bilgi sızdırılıyor ve psikolojik operasyon yapılıyor. Akşam’ın tekrar sızdırmadan bahsetmesi şüphesiz aynı perspektiften yazılmış.

Bilgi sızdırmayla ilgili eleştirilerin odağında Taraf gazetesinin bulunduğu da su götürmez bir gerçek. Gazetenin özellikle geçtiğimiz hafta yaptığı manşetler ‘bir kısım basını’ haberlerden çok bilgi sızdırma eleştirilerine odakladı. Ahmet Altan’ınsa bu eleştirilere yanıtı ‘Bu bilgiler herkese geliyor. Biz sadece diğerlerinin basmaya cesaret edemediğini haberleştiriyoruz’ mealinde bir savunma yapıyor.

Aslında Ahmet Altan haklı. İsmet Berkan’ın ‘2004’teki hazırlığı bilen birkaç gazeteciden biriydim’ şeklindeki açıklaması Altan’ı doğruluyor.

Biraz ironik ancak Altan’ı doğrulayan diğer bir gelişme Akşam’ın “bilgi sızdırılan gazeteler” arasına Radikal’i de katması.

Demek ki Radikal de başkalarının gözden kaçırdığı haberleri görmeye başlamış. Gazete 7 Temmuz’la ilgili kaos planını ürperten iddialar diye veriyor. Üstelik bugünkü manşeti gazetenin yayın politikasını bir adım öne taşıyor. Bugünkü manşet Kıbrıs görüşmeleri sırasında anlaşmaya zorlanan Rauf Denktaş’ın askeri müdahale beklentisiyle ilgili.

Peki, geçtiğimiz hafta Taraf’ın haberleriyle ilgili “bir garip psikolojik harp” manşeti atan Radikal’in önce “psikolojik operasyon” diye suçladığı bir çizgiye bir hafta içerisinde gelmesi neyle açıklanabilir? Bu sorunun yanıtı yarınki analizi bekleyecek.



Bu haber 2,284 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    3,276 µs