En Sıcak Konular

Erdoğan'ı kızdıran haberler

4 Temmuz 2008 11:40 tsi
Erdoğan'ı kızdıran haberler AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, Koç'un "Sakallı, bıyıklı adamı katiyen işe almam" şeklindeki açıklamasını eleştirdi.

İddianame çıkmadan ortaya atılan iddialar baş döndürdü. Erdoğan mesnetsiz haberleri yayınlayan gazetelere tepkili.

İddianame ortaya çıkmadan belge ve bilgilerin gazetelerde yayınlanması Başbakan Erdoğan'ın tepkisini çekti. Çıkan haberlerin kaynağının mesnetsiz olduğuna dikkat çeken Erdoğan, medyaya hukuki nezaketi aşmaması çağrısında bulundu.

Partisinin genel merkezinde genişletilmiş il başkanları toplantısında konuşan Erdoğan kapatma davasına da değindi. İşte Erdoğan'ın konuşmasından gündeme dair satırbaşları:

Hiçbir siyasi başarı tesadüf değildir. AK Parti'nin iktidardayken oy oranlarını artırma başarısı büyük bir emeğin ürünüdür. Siyaset milleti bütün olarak kucaklamaktır.

Sakallı diye işe almayanlardan olmadık

Ben işyerime sakallı ve bıyıklı olanları asla almam şeklinde bir anlayış içinde olmadık. Bugün dünyanın hangi ülkesinde böyle ilkel anlayış var.

Bu milletin evlatlarının eli öpülür
Ayrımcılığın yanında olmadık. Bu insanların toplumda primleri yoktur. Böyle bir ayrımcılığın sosyolojik tanımı olabilir mi?Bana eğer taraf deniyorsa kusura bakmasın ben bu anlamda tarafım. Vatandaşlarımın hiç biri,ne ayıramam. Bu milletin evlatların asla ayrılamaz elleri öpülür..

Oy vermeyenlerin hizmetkarıyız

Bize oy verenlerin değil, biz oy vermeyenlerin de hizmetkarıyız. Toplumun tamanınn haklarını şiar edinmişiz. Belediye başkanı olduğum dönemde çektiğim çileyi bilirim. Farklı iktidarların belediyelere nasıl ayrımcılık yaptığını bilirim. Hiç para alamayan belediyeler vardı.

Zonguldak’daki yerin 564 metre altında maden işçileriyle beraber olduğumuzu, fabrika açılışlarına koştuğumuzu nasıl halkımızla işçimizi sorunlarını takip ettiğimizi görenler gelişen olaylar karşısındaki streatejimizi soruyorlar. Ülkemizi kalkındırmak milletimizi salihi selamete ulaştırmaktır.

Kapatma davasında hukuka saygılı olacağız

Sonu düzlüğe ve aydınlığa çıkan sancılı dönemler vardır. Sorumlu tutumumuzu koruyacağız. Herkesin sağduyu ile hareket etmeli. Duygusalık olamaz. Süreçte aklı semimin takibi gerekir. Hukukun dışına asla sapmadık.

Mesnetsiz bilgiler medyada dolaşıyor

Son ünlerde yaşananlar soğukkanlılıkla izlenmelidir. İddianame ortaya çıkmadan mesnetsiz kayanağı belli olmayan belgeler ortaya dolaşmasını doğru bulmuyoruz. Medya hukuki nezaketi zorlayacak eylemden kaçınmalıdır.

Polis ve asker yıpratılmasın

Polis ve askeri yıpratacak haksız eleşitriler özenle kaçınmalıyız. Her kurum önemli ve yıpratılmamalıdır. Hukuk demokratik bir toplumda bir arada yaşamanın zemidir, Aslolan demokratik hukuk devletidir.

milliyet



Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,972 µs