En Sıcak Konular

Bakan tüm generalleri kovdu!

4 Temmuz 2008 10:44 tsi
Bakan tüm generalleri kovdu! İspanya'nın ilk kadın savunma bakanı Carme Chacon'un doğum sonrası göreve dönüşü tartışmalı başladı.

İspanya’nın ilk kadın savunma bakanı olan ve göreve geldiğinde hamile olan Carme Chacon doğum izninden döner dönmez, genelkurmay başkanı da dahil olmak üzere İspanyol ordusunun üst düzey bütün generallerinin işine son verdi.

İspanya’nın ilk kadın savunma bakanı olmasının yanı sıra, göreve başladığında hamile olmasıyla da tüm dünyanın dikkatini çeken Carme Chacon’un altı haftalık doğum izninden dönüşünde gerçekleştirdiği ilk icraat da olaylı oldu. 37 yaşındaki bakan, Genelkurmay Başkanı da dahil olmak üzere, İspanyol ordusunun tüm kuvvet komutanlarının hepsini görevden aldı.

Chacon, kendisinden önceki sosyalist Savunma Bakanı Jose Antonio Alonso’nun, Genelkurmay Başkanı Felix Sanz’ın görevde tutulmasına yönelik uyarılarını da dikkate almadı.

Ülkede yeni genelkurmay başkanı, hava, kara ve deniz kuvvetleri komutanının kim olacağı hakkında henüz bir açıklama yapılmazken, Chacon’a üst düzey komutanları yeteri kadar tanımadan görevlerine son verdiği yönünde eleştiriler geliyor.

Chacon, tüm üst düzey komutanların görevine son vermek kararını duyurduğu toplantıda, tüm komutanların görevlerini layıkı ile yerine getirmelerinden duyduğu memnuniyeti ve gururu dile getirerek, kararının sertliğini yumuşatıcak sözler sarfetti.

Carme Chacon geçtiğimiz Mart ayında İspanya’nın ilk kadın savunma bakanı olarak göreve geldiğinde, hamile olmasıyla dikkat çekmişti. Buna rağmen Afganistan gibi rotalara, İspanyol barış güçlerini görmek için ziyaretlerde bulunan Chacon, yurtdışında barış gücünde çalışan İspanyol askerlerin sayısının 126 binden, 130 bine arttırılmasını savunuyor.

Chacon ayrıca asker ailelerinin hayatını iyileştirmek için kreşler, üniversiteler ve hastaneler açılması gerektiğini düşünüyor. Ayrıca erkek ve kadın askerler arasında her anlamıyla eşitliğin sağlanması gerektiğini savunuyor.

internethaber



Bu haber 1,560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,017 µs