En Sıcak Konular

Filmlere bile taş çıkartan kurtuluş!

4 Temmuz 2008 10:40 tsi
Filmlere bile taş çıkartan kurtuluş! Devlet Başkanlığı seçimlerine hazırlanırken solcu gerillalarca kaçırılan kadın lider nefes kesen bir askeri operasyonla kurtarıldı.

Kolombiya’da Devlet Başkanlığı seçimlerine hazırlanırken solcu FARC gerillalarca kaçırılan ve ormanda 6 yıl esir tutulan Fransız asıllı Ingrid Betancourt özgürlüğüne nefes kesen bir askeri operasyonla kavuştu.

Kolombiya’da 2002 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde en güçlü adaylardan Ingrid Betancourt, solcu Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) tarafından kaçırılmıştı. O günden beri örgütün elinde kalan Betancourt’un öldüğüne ya da sağlığının çok kötüleştiğine dair sayısız iddialar ortaya atıldı. 46 yaşındaki eski siyasetçi önceki gün Kolombiya askerlerinin düzenlediği nefes kesen bir operasyonla altı yıl sonra yeniden özgürlüğüne kavuştu.

“Şah-mat” adı verilen operasyon öncesinde aylarca istihbarat çalışması gerçekleştiren Kolombiya özel timleri, önceki gün üzerinde hiçbir işaret bulunmayan beyaz bir helikopterle Betancourt ve diğer 14 esirin tutulduğu kampa indi.

Che Guevara tişörtleri giyen ve örgüt üyelerinin kullandığı bantlardan takan özel tim görevlileri, kendilerini “FARC sempatizanı” olarak tanıttı ve esirleri örgüt liderlerinden Alfonso Cana’ya götürmek üzere görevlendirildiklerini söyledi. Özel tim, Betancourt’un yanısıra 11 Kolombiyalı ve üç ABD’li esiri helikoptere bindirdi. Esirlerden sorumlu iki militan da onlara eşlik etti. Helikopter havalandıktan sonra kısa süre sonra özel timler iki militanın silahlarını alarak etkisiz hale getirdi. Askerlerin “Biz Kolombiya askerleriyiz. Artık özgürsünüz” demesi üzerine esirler çığlıklar atarak birbirlerine sarılmaya başladı. Sevinçten zıplayan esirler yüzünden helikopter düşme tehlikesi geçirdi. 22 dakika 13 saniye süren operasyonda tek bir kurşun bile atılmadı. Betancourt, “Kurtulmamız bir mucize. Böyle mükemmel bir operasyonun tarihte örneği yok” dedi.

Sarkozy uçağını gönderdi

Sabah kahvaltısında ’tadını çok özlediği için’portakal yiyen, eski siyasetçi öğlen saatlerinde ise Fransa’dan Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin özel uçağıyla Bogota’ya gelen 22 yaşındaki kızı Melanie ve 19 yaşındaki oğlu Lorenzo’yla buluştu. Çocuklarını bir an önce görebilmek için uçağın kapısına kadar çıkan Betancourt uzun büre çocuklarına sarılıp gözyaşı döktü. Melanie “Olanlara hala inanamıyorum” derken, Lorenzo da “Hayatımın en mutlu günü” dedi. Fransa vatandaşıolan Betancourt’un bugün Sarkozy ile görüşmesi bekleniyor.
 
vatan



Bu haber 351 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,325 µs