En Sıcak Konular

ABD gününde Baykal sürprizi

4 Temmuz 2008 10:31 tsi
Üst düzey komutanların yer almadığı, ABD’nin Bağımsızlık Günü resepsiyonuna Baykal neden katıldığını anlattı.

 Üst düzey komutanların yer almadığı, ABD’nin Bağımsızlık Günü resepsiyonuna CHP Genel Başkanı Deniz Baykal katılarak sürpriz yaptı. Baykal, önceki yıllarda pek katılmadığı resepsiyona neden geldiğini anlatırken “Bush yönetimi PKK’ya karşı çok net bir tavır sergiledi ve Türkiye’ye kuzey Irak mücadelesi için çok önemli katkılarda bulundu” dedi.

ABD’nin Bağımsızlık Günü nedeniyle düzenlenen resepsiyonda “Baykal sürprizi” yaşandı. Üst düzey komutanların bulunmadığı resepsiyona neden katıldığını anlatan Baykal, “ABD yönetimi kuzey Irak’ta verilen mücadele konusunda çok net bir tavır sergiledi” diye konuştu.

ABD Büyükelçiliği konutundaki resepsiyonda 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan da yer aldı.

Ancak resepsiyonda en çok dikkat çeken CHP Başkanı Deniz Baykal’ın katılımı oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen ve diğer üst düzey CHP yetkililerinin eşlik ettiği Baykal, gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine neden resepsiyona katıldığını anlattı.

Son dönemde Türkiye-ABD ilişkilerinde “Çok önemli bir tablo” ortaya çıktığın ifade eden Baykal, “Bush yönetimi PKK’ya karşı çok net bir tavır sergiledi ve Türkiye’ye kuzey Irak mücadelesi için çok önemli katkılarda bulundu” şeklinde konuştu.

Deniz Baykal, Bush yönetiminin her türlü katkıyı yapacaklarını söylediğini bunun da çok önemli olduğunu belirterek “Biz ABD’nin tavrını memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.

CHP Parti Meclisi toplantısını “çok güzel” geçtiğini de ifade eden Baykal, bu çerçevede Brüksel’de bir temsilcilik açmaya karar verdiklerini anlattı. Baykal, “Bu yeni bir aşama. Biz görüyoruz ki Türkiye, Avrupa’da doğru bir biçimde değerlendirilmiyor. Bizim de bakış açımızı anlatmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Deniz Baykal, ABD’den gelen üst düzey ile görüşmelerinde bir boşluk olduğunu anladıklarını da belirterek Brüksel’deki arkadaşlarının partinin görüşlerini aktaracaklarını da ifade etti.

aktifhaber



Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,808 µs