En Sıcak Konular

Bir ayda 2 kere nasıl doğurulur!?

4 Temmuz 2008 10:17 tsi
Sağlıktaki büyük vurgun ortaya çıktı. Bakan Faruk Çelik'in anlattığı kamu, özel ve üniversite hastanelerinde yapılan yolsuzluklar söze gerek bırakmadı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), sağlıktaki vurgunu ortaya çıkardı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bazı üniversite hastanelerinde kan tahlili maliyetlerinin 10 kat yüksek faturalandırıldığını, yapılmayan ameliyatların yapılmış gibi gösterildiğini, serum faturalarının 1 milyon YTL yükseltildiğini kaydetti.

HASTALAR BİLE İSYAN ETTİ

Basın toplantısı düzenleyen Çelik, sağlıkta yapılan açılımların suiistimali de beraberinde getirdiğini belirterek, kamu, özel ve üniversite hastanelerinde yapılan yolsuzluklara örnekler verdi.

Bazı örnekler şöyle:

Bazı hastanelerde çok sayıda kişiye birden fazla branşta poliklinik muayenesi yapıldı. Üniversite hastaneleri, özel hastaneler, tıp merkezleri, dal merkezlerinde son dönemlerde yapılan inceleme ve araştırmalarda gerek hasta sayısı ve fatura tutarları 8 kata kadar artış gösterdi.

Son iki aylık dönemde yapılan incelemelerde haksız yere ödendiği tespit edilen ödemelerin tutarı 77 milyon 347 bin YTL oldu.

Toplam sağlık giderleri üniversite ve özel hastanelerde yüzde 61 oranında arttı. Toplam bin 224 YTL fatura edilmesi gerekirken, devlete 1.8 milyon YTL’lik fatura kesildi.

Bİr hastaya “bardholin apse drenaji” diye bir ameliyatı yapıldığı ifade edildi ancak hasta, böyle bir ameliyatı olmadığını açıkladı.

Fazla gösterilen enjeksiyon bedelleri nedeniyle 1 yılda 955 bin YTL haksız edeme yapıldı. Bir hasta aynı andan iki ayrı hastanede sağlık hizmeti alıyor gösterildi. 9 ay içinde birden fazla doğum yapmış gibi gösterilen hastalar nedeniyle ödenen fazla tutar 453 bin YTL oldu.

Akşam




Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,585 µs