En Sıcak Konular

Abant Platformu başladı

4 Temmuz 2008 10:16 tsi
Türkiye'nin fikir dünyasına yön veren ve yaşanan sorunlara çözüm önerileri getiren Abant Platformu başladı.

Bugün başlayacak 17. Abant Platformu'nda daha önce İslam ve Laiklik, Din-Devlet İlişkileri, Demokratik Hukuk Devleti, Çoğulculuk ve Küreselleşme ve Savaş ve Demokrasi gibi konular masaya yatırılmıştı. Bugün başlayan ve 4-6 Temmuz tarihleri arasında yapılacak 17. toplantıda ise Kürt sorunu farklı yönleriyle ele alınacak. Abant Platformu iki gün boyunca Mehtap TV'den CANLI olarak yayınlanıyor.


"Kürt Sorunu: Tarihî Arka Plan, Ortak Miras ve Geleceğin Keşfi" ve "Dünya Pratiği: Karşılaştırmalar ve Modeller, Geçmişin Muhasebesi, Arayışlar ve Çözümler" konulu toplantının düzenleme kurulunda gazeteci yazar Ali Bulaç, Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne, Dr. Ümit Kardaş, Altan Tan ve Abant Platformu Genel Sekreteri Salih Yaylacı yer alıyor. Türkiye'nin uzun yıllardan beri üzerinde durduğu Kürt sorununa farklı bakış açılarıyla çözümler aramak için toplanacak olan Abant Platformu'na 150 civarında fikir adamı katılacak. Haşim Haşimi, Abdülmelik Fırat, İhsan Dağı, Cevat Öneş, Kemal Sayar, Müfit Yüksel, Mustafa Karaalioğlu, Naci Bostancı, Mehmet Altan, Eser Karakaş, Ümit Fırat, Şahin Alpay, Levent Köker, Bejan Matur, Bekir Berat Özipek, Cengiz Çandar, Sezgin Tanrıkulu gibi isimler toplantıda görüş bildirecek. Platform Başkanı Prof. Dr. Mete Tunçay'ın açış konuşmasıyla çalışmalarına başlayacak toplantı, 4 ana oturum ve bir kapanış olmak üzere 5 oturum şeklinde düzenlenecek. Oturum başkanlığını Prof. Dr. Naci Bostancı'nın yapacağı ilk oturumda "Tarihî Arka Plan, Ortak Miras ve Geleceğin Keşfi" konusu tartışılacak. Ardından da "Dünya Pratiği: Karşılaştırmalar ve Modeller", "Geçmişin Muhasebesi", "Arayışlar ve Çözümler" konuları gündeme gelecek.

Prof. Dr. Eser Karakaş, Prof. Dr. Mehmet Altan ve Mustafa Karaalioğlu'nun da oturum başkanlığı yapacakları ve iki gün sürecek toplantıda Ali Bulaç, Sadık Yalsızuçanlar, Necdet Subaşı, Prof. Dr. Levent Köker, Dr. Şahin Alpay, Doç. Dr. Kemal Sayar, Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne, Ümit Fırat, Mustafa Akyol ve Altan Tan tebliğlerini sunacak. Toplantı 6 Temmuz'da 10.00-11.00 saatleri arasında yapılacak kapanış ve değerlendirme oturumuyla sona erecek.

Samanyolu haber



Bu haber 508 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,173 µs