FİŞ dosyaları! | " /> FİŞ dosyaları! | "/>

En Sıcak Konular

Eruygur'un FİŞ dosyaları!

4 Temmuz 2008 08:53 tsi
Eruygur'un FİŞ dosyaları!
Emekli Orgeneral Şener Eruygur’un Fenerbahçe Orduevi’ndeki ofisinde yapılan aramada şok belgeler ele geçirildi.

Emekli Orgeneral Şener Eruygur’un Fenerbahçe Orduevi’ndeki ofisinde; işadamları, gazeteciler, politikacılar dahil pekçok kişinin fişleme belgeleri çıktı.

Eruygur’un evinde yapılan aramada şok belgeler ele geçirildi. Ele geçirilen belgeler arasında devlete ait kozmik belgelerin yanı sıra gazeteciden işadamına, politikacıdan öğretim görevlisine, işadamlarından kanaat önderlerine kadar toplumun hemen her kesiminden kişilere ait çok ‘özel’ bilgilere ulaşıldı.

Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan operasyonlarda, emekli Orgeneral Şener Eruygur'un Fenerbahçe Orduevi'ndeki çalışma ofisinden, çarpıcı belgeler çıkmaya devam ediyor. Ulaşılan belgeler arasında devletin yetkili kurumlarında bulunması gereken çok gizli evrakın yanı sıra, fişlenme ile ilgili belgeler de bulundu. Toplumun hemen hemen her kesiminin fişlendiği ortaya çıktı.

Ergenekon'un, toplumun yakından tanıdığı gazeteci, işadamı, politikacı, öğretim görevlisi, yabancı işadamları, azınlık işadamları, dini kanaat önderlerini fişledikleri belirlendi. Ancak istihbarat birimlerinin yapabileceği bu fişlemede, bütün isimlerin karşısında, "bize yakın, bize uzak, şu gurubun adamı, özel adres, özel telefonu, aile durumu ve yapısı, zaafları" gibi ifadeler bulunuyor.

ÜST HÜCRE ŞEMASI POLİSTE

Şener Eruygur'un belgeleri arasında, Ergenekon yapılanmasının üst hücresi konumundaki Şener Eruygur ve Hurşit Tolon liderliğindeki grubun tüm yapılanma şeması da yer alıyor. Şemada, daha önceki alt hücrelerde olduğu gibi, komuta, propaganda sorumlusu, medya sorumlusu, silahlı kanat sorumlusu, istihbarat sorumlusu ve sivil toplum örgütleri sorumlusu bulunuyor.

Öte yandan, emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün başında bulunduğu hücre yapılanmasının çökertilmesinin ardından, örgütün bir üst hücresi olan Şener Eruygur ve Hurşit Tolon liderliğindeki yapının faaliyetleri de engellendi. Son operasyonla birlikte, Veli Küçük'ün bulunduğu hücre, onun altında bulunan başka bir hücre ile birlikte toplam 3 hücre çökertilmiş oldu. Hücrelerin birbiri ile direkt teması bulunmuyor. Türkiye'yi sarsan operasyon öncesinde, Eruygur ve Tolon'nun darbe öngören 5 kademeli "B Planı" uygulamaya koydukları belirlendi.

DARBE MİTİNGİ İÇİN İZİN

Son olarak yakayı ele veren üst hücrenin, 5 kademeli olarak uygulamaya koydukları darbe planı içerisinde 6 Temmuz günü Kadıköy İskele Meydanı'nda saat 15.00'te 'Hukuka Saygı' mitingi adında miting başvurusunda bulunduğu öğrenildi. 9 kişilik bir tertip komitesi tarafından yürütülen bu çalışmanın izin belgesi şimdi İstanbul Valiliği'nde incelemeye alındı. Polis, hücrenin çökertilmesinin ardından artık bu mitingin bir öneminin kalmadığı görüşünde. Bu nedenle İstanbul Valiliği'nin kararı doğrultusunda mitinge izin verilecek ya da iptal edilecek.

İFADELER ALINIYOR

Gözaltına alınanların ifade işlemlerine dün başlandı. Poliste sorgulanan kişiler dün avukatları eşliğinde ifade verdi. Avukatların Ergenekon zanlılarına kendileri ile basında çıkan haberler hakkında bilgi verdikleri ve morallerinin bozuk olduğu açıklandı.

aktifhaber



Bu haber 1,939 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,475 µs