En Sıcak Konular

Cep telefonunda indirim

3 Temmuz 2008 22:54 tsi
Nihayet bir indirim haberi var. Hem de cep telefonlarına... Müjdeyi Telekominikasyon Kurulu Başkanı verdi. Bakın indirim ne kadar olacak?

Ara bağlantı ücretlerinde yüzde 35 oranındaki indirim cep telefonu abonelerinin faturalarında yüzde 10’a varan düşüşler sağlayacak.

Başka operatörleri arayanların ‘cep’ faturaları hafifliyor. Telekomünikasyon Kurulu Başkanı Tayfun Acarer, ara bağlantı ücretlerinde yapılan yüzde 33-35’lik indirimin Mayıs-Haziran cep telefonu faturalarına yüzde 8-10 arasında yansıyacağını söyledi. Ara bağlantı ücreti, operatörler arası arama olunca devreye giriyor.

Turkcell’in Gebze’deki Ar-Ge üssü konumundaki teknoloji merkezinin yeni binasının açılışında CNBC-e’nin sorularını yanıtlayan Acarer, ara bağlantı ücretlerinde yıllık periyotlarla indirimlerin süreceğini belirtti.

NUMARA TAŞIMA KASIM’DA BAŞLAYACAK
Numara taşınabilirliği uygulamasında gecikme beklemediğini belirten Acarer, 9 Kasım’da sistemin devreye gireceğini kaydetti. Acarer, 3G ihalesi için siyasi otoritenin değerlendirme yaparak karar vereceğini ifade etti.

NÜFUSU BİN VE ÜZERİ YERLER EKİM’DE KAPSAMA ALTINDA
Telekomünikasyon Kurulu Başkanı Acarer, cep telefonu operatörlerinin Eylül sonuna kadar nüfusu bin ve üzerindeki yerleşim yerlerinin tamamını kapsama altına alacaklarını söyledi.

Acarer şunları kaydetti: “İmtiyaz sözleşmesinde 10 bin ve üzerinde kapsama zorunluluğu var. Ticari açıdan daha uygun olan yerde kapsama alanı tesis edilmiş. Özellikle küçük yerleşim yerlerinde kapsama problemi var. Öncelikle bin ve üzeri yerleşim yerlerin, sonra da 500 ve üzeri yerlerin mobil kapsamına alınması için çalışma başlattık. Eylül sonuna kadar bin ve üzerindekileri kapsamayan yer kalmayacak. Yıl sonuna kadar da 500 ve üzeri kapsanamayan yer kalmayacak.”

YILDIRIM: 3G İHALESİ BU YIL YAPILACAK
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da, üçüncü nesil cep telefonu lisansları ihalesi için şartnamenin hazır olduğunu ve yıl sonundan önce çıkılacak ihaleye yabancı ilgisi beklediklerini söyledi.

Yıldırım, yakında çıkarılacak elektronik haberleşme yasasıyla Telekomünikasyon Kurumu’nun sektörden topladığı paranın yüzde 20’sini Ar-Ge çalışmaları için şirketlere geri vereceklerini de kaydetti.

CNBC-E 



Bu haber 711 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,612 µs