En Sıcak Konular

Valilikten 'Glock' açıklaması

3 Temmuz 2008 21:01 tsi
ATO Başkanı Sinan Aygün'ün makam odasının bitişiğinde bulunana ''Glock'' marka silahla ilgili olarak Ankara Valiliği Basın Merkezi'nden yazılı açıklama yapıldı.

Ankara Valiliği, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün'ün makam odasının bitişiğinde bulunduğu bildirilen ''Glock'' marka silahın ''G.B.T. kayıtlarında aranan silahlardan olmadığının, kaydına rastlanılmadığının ve silahın herhangi bir olayla ilişkisinin bulunmadığının bildirildiğini'' açıkladı.

Ankara Valiliği Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, ATO Başkanı Sinan Aygün'ün makam odasının bitişiğinde ''Glock'' marka silah bulunması olayından, ''8 Mayıs 2008 tarihinde saat 16.15 sıralarında, 10 Nisan Polis Merkezi Amirliğine gelen telefon ihbarı üzerine haberdar olunduğu'' belirtildi.

Aygün'ün makam odası bitişiğindeki banyoda bir silahın bulunduğunun bildirilmesi üzerine olay yerine polisin gittiğinin kaydedildiği açıklamada şu bilgilere yer verildi:

''Olay yerine giden polise, Sinan Aydın Aygün'ün makam odasının bitişiğindeki banyo termosifonunun arızalanması üzerine çağrılan teknisyenler, termosifonu sökmeye çalıştıkları esnada FXG245 seri numaralı 9 mm çapında Parabellum Avusturya yapımı Glock marka silahın duşakabinin içine düştüğünü söylemişlerdir. Silah buradan alınarak, gerekli adli tahkikata esas olmak üzere 10 Nisan Polis Merkezi Amirliğine intikal ettirilmiştir.

Bu arada başta Sinan Aydın Aygün olmak üzere ATO'da çalışan bazı kişilerin de ifadesine başvurulmuştur.

Silahın ATO Başkanı Sinan Aydın Aygün ile alakasının olamayacağı, o bölmenin özel toplantıların yapıldığı ve yemeklerin verildiği bir yer olduğu, silahın ne maksatla oraya konulduğunun ve kime ait olduğunun bilinmediği yapılan temizlik esnasında da silaha hiç rastlanılmadığı belirtilmiştir.

Bulunan silahın G.B.T. kayıtlarında aranan silahlardan olmadığı, Ruhsat İşlemler Şube Müdürlüğü envanter kayıtlarında da kaydına rastlanılmadığı, Jandarma Kriminal Daire Başkanlığınca yapılan incelemede de silahın herhangi bir olayla ilişkisinin bulunmadığı bildirilmiştir.''

samanyoluhaber



Bu haber 687 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,540 µs