Ergenekon çıkışı | " /> Ergenekon çıkışı | "/>

En Sıcak Konular

Uras'tan Ergenekon çıkışı

3 Temmuz 2008 20:38 tsi
Uras'tan Ergenekon çıkışı ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, ilk defa Ergenekon konusunda net bir çıkış yaptı ve operasyona karşı çıkanlar için ağır konuştu. "Bu süreçten kim rahatsız oluyorsa..."

ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, emekli paşalar dahil şöhretli kişilerin gözaltına alındığı Ergenekon Operasyonu konusunda çarpıcı açıklamalar yaptı.

Gazeteci Ömer Şahin'in hazırlayıp sunduğu Kanala TV'deki "Görüş Farkı" programına katılan Ufuk Uras, darbe heveslilerine sert çıktı:" Çeteler bu cesareti , küstahlığı nereden alıyor?Bu ülke dingonun ahırı değil? Herkes haddini bilmeli" diyen Uras, Ergenekon operasyonuna karşı çıkanları ise ağır sözlerle itham etti:"Bu süreçten kim rahatsız oluyorsa suçüstü yakalanmıştır. Mutlaka bu süreçlerle doğrudan veya dolaylı bağlantıları vardır. Demokrasiyi savunmaktan kimse rahatsız olmamalı"

Sadece Emekliler Değil, Resmi Darbeciler de Kazınsın

Ergenekon soruşturmasının sonuna kadar götürülmesini isteyen Ufuk Uras, darbe yapılanmasının içinde olan görevlilere de dokunulmasını istedi. Darbecilerle mücadeleyi "kanser" hastalığına benzeten Uras'ın sözleri şöyle:" :" Başımıza ne geldiyse darbelerden geldi. Bu kanser hastalığı gibidir. Kenarından dolaşarak olmaz. Merkeze gelinmeli. Sadece emekliler üzerinden değil, bu sürecin parçası olan resmi görevlileri de kazımak gerekir. Kazımazsınız yeniden biter". Ufuk Uras, bütün vatandaşları topyekun bir şekilde darbelere karşı çıkarak demokrasiye sahip çıkmaya çağırdı.

Sivas Olaylarında Darbeci Parmağı

Ufuk Uras, Türkiye'de yaşanan provakatif olayları darbe peşinde koşan çetelerle irtibatlı görüyor. Buna örnek olarak Sivas olaylarını gösteren Uras, yaşanan acı olayın devlet içindeki çetelerin işi olduğunu savundu. Uras, "Bunlar münferit vaka kabul edilemez. Planlı, programlı bir şekilde ülkeyi istikrarsızlaştırmaya yönelik arayışların bir parçasıdır" dedi.

Sarıkız, Haftaya Meclis'e Geliyor

ÖDP lideri Uras, Sarıkız ve Ayışığı isimli darbe girişimlerini Meclis gündemine taşımaya hazırlanıyor. Bu konuda araştırma önergesi hazırlayan Uras, sonunda imzaları tamamladı. AKP'li Hüsrev Kutlu ve DTP'lilerin desteğiyle şu anda 22 imzaya ulaştığını söyleyen Uras, bir hafta daha bekleyerek imza sayısını artırmayı hedefliyor.

Bir Baykal, Bir de Kraliçe Elizabeth Kaldı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı da sert sözlerle eleştiren Ufuk Uras, " 1960'larda kısa pantolonlu çocukken Baykal vardı. Şimdi yine var. O dönemden bir Kraliçe Elizabeth kaldı, bir de Baykal. Bizim dut yemiş sosyal demokratlara ihtiyacımız yok" dedi.

aktifhaber



Bu haber 878 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,915 µs