savunma açıklaması | " /> savunma açıklaması | "/>

En Sıcak Konular

Paksüt'ten savunma açıklaması

3 Temmuz 2008 20:32 tsi
Paksüt'ten savunma açıklaması Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt, AK Parti'nin yaptığı sözlü savunma ile ilgili konuştu... Dava uzun mu sürecek, kısa mı? Mahkemenin "niyeti" ne? Soruların cevabı, Paksüt'ün açıklamalarında...

Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Alifeyyaz Paksüt, AK Parti'nin bugün yaptığı sözlü savunmanın da raportöre verileceğini belirterek, "Raportörümüz derhal çalışmaya başlayacak, en kısa zamanda raporunu sunacak. Davanın en kısa süre içerisinde sonuçlandırma konusunda niyet var" dedi.

Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Paksüt, Yüksek Mahkeme'den ayrılışında gazetecilerin AK Parti'nin bugün yaptığı sözlü savunmaya ilişkin sorularını cevaplandırdı. Paksüt, AK Parti'nin daha önce yaptığı savunma ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın esas hakkında yaptığı yazılı ve sözlü mütalaanın daha önceden raportöre verildiğini belirterek, partinin bugün yaptığı sözlü savunmanının da raportöre iletileceğini kaydetti. Paksüt, raportörün bundan sonra esasa ilişkin raporunu hazırlayacağını ifade ederek, "Raportörümüz derhal çalışmaya başlayacak, en kısa zamanda raporunu sunacak. Bir gün vermek mümkün değil. Raportörümüz raporunu sunduktan sonra heyette incelemeye başlayacak" diye konuştu.

Paksüt, çok fazla ek ve delilin bulunduğuna dikkat çekerek, "Çok etraflı bir inceleme olacak ama davayı mümkün olan kısa süre içerisinde sonuçlandırma konusunda niyet var" dedi.

Bir gazetecinin 'Tutanak tutuldu mu?' yönündeki sorusuna Paksüt, "Tutanak zaten tutuluyor. Bunlar yazılı hale getirilmedi henüz" diye karşılık verdi. Bunun nedenini açıklayan Paksüt, AK Parti'nin sözlü savunmasını yapan Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek'in yazılı metinden aynen okumadığı ve buna eklemeler yaptığı için bugünkü savunmada tutanağın henüz tutulmadığını ifade etti.

Sözlü savunmanın kayıt altına alındığını ve dava dosyasına gireceğini kaydeden Paksüt, raportörün bunların hepsini inceleyeceğini ve buna göre raporunu hazırlayacağını dile getirdi. Paksüt, "Bu kapsamlı bir iş fakat en kısa zamanda yapılacak" dedi.

iha



Bu haber 726 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,363 µs