mitingleri Özkan mı düzenleyecek? | " /> mitingleri Özkan mı düzenleyecek? | "/>

En Sıcak Konular

O mitingleri Özkan mı düzenleyecek?

3 Temmuz 2008 17:59 tsi
O mitingleri Özkan mı düzenleyecek? Orgenerallerin evinde ele geçirildiği öne sürülen belgelerde yer alan 'aşamalı darbe planları'nın miting ayakalarını Tuncay Özkan'ın başını çektiği bizkaçkişiyiz mi düzenleyecek...

Bugünkü, Sabah, Radikal ve Star gazetelerinde yer alan haberlere göre,  Ergenekon operayonunda gözaltına alınan orgenerallerin evinde ele geçirilen belgelerin arasında, 4 gün sonra devreye girmesi öngörülen 'aşamalı darbe planları'nın yer aldığı iddia edildi. Buna göre 4 gün sonra devreye girek plan öncesinde , 7 Temmuz itibarıyla yurt genelinde düzenlenecek mitinglerde çatışma çıkarılacak, silahlar kullanılacak ve önemli isimlere suikast düzenlenecekti.

Gazetelerde yeralan haberlere göre, yaratılan bu kaos ortamında da "yaz darbesi" için düğmeye basılacaktı.

7 Temmuz günü 40 ayrı ilde Atatürkçü Düşünce Derneği'nin şubeleri aracılığıyla "Yargıya Sahip Çık" adıyla izinsiz mitingler düzenlenecekti. Böylelikle polis ve halk karşı karşıya getirilerek, arbede ile silahlı çatışma ortamları yaratılacak. Bu olaylar halk isyanına dönüştürülecekti.

Peki bu mitingler nasıl organize edecekti? Herkes bu soruya cevap ararken, Cumhuriyet mitinglerinin organize edilemesinde etkin rol oynayan ve daha sonra kurduğu 'bizkaçkişiyiz' grubu ile çeşitli illerde mitingler düzenleyen Tuncay Özkan'dan ilginç bir açıklama geldi.

Bu haberlerin, başında bulunduğu bizkaçkişiyiz grubunu hedef aldığını ileri süren Özkan, 7 Temmuz'da düzenleyecekelri mitinglerden geri adım atmayacaklarını söyledi.

Bugün gündeme bomba gibi düşen bu haberlerin,  bizkaçkişiyiz platformunun düzenleyeceği “Hukuka Saygı” mitinglerini hedef aldığını iddia eden Tuncay Özkan 'Yobaz İftirası' başlığıyla sert bir açıklama yaptı.

"Biz kaç kişiyiz Platformunun 6 Temmuz pazar günü 20 ilde aynı anda yapılacak “Hukuka Saygı” mitingleri ile ilgili olarak yobaz medya da yer alan haberlerin tamamı yalan iftira ve alçaklıktır. diyen Özkan, miting programlarında herhangi bir değişiklik yapmayacakalrını da sözlerine ekledi.

Bu mitinglerin tamamı yasal izinler alınarak gerçekleştirileceğini ifade eden Özkan açıklamasında şunları söyledi: "Mitinglerimiz yobazların yalanlarına katılımı engellemek için attıkları iftiralara karalama kampanyalarına karşın hukukun üstünlüğü demokrasi ve laik Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaşatma kararlılığı ve inancı ile gerçekleştirilecektir. Bu mitinglerin tamamı yasal izinler alınarak gerçekleştirilecektir."

Sözcü Gazetesi'nde Mehmet Şehirli'nin köşesinde yayınlanan bildiri ile ilgili metin ve imzalar gerçek değildir. Böyle bir çağrı metnimiz yoktur.

"Kozmik planlar, olaylar provokasyonlar" iftira ve yalanları bizi imanımızdan inancımızdan Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan döndüremez. Yobaz medya kendi yalan kusmuğunda boğulacaktır. Mitinglerimiz 20 ilde gerçekleştirilecektir.

6 Temmuz pazar günü Türkiye’yi “Hukuka Saygı” mitinglerimize çağırıyorum. Türkiye sahipsiz değildir ve asla kalmayacaktır."

haber7.com



Bu haber 748 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,617 µs