En Sıcak Konular

Terör örgütü Hizbullah davasında karar

3 Temmuz 2008 17:16 tsi
Diyarbakır'ın Silvan ve Bismil ilçelerinde, 1992-1994 yılları arasında terör örgütü Hizbullah adına 28 adam öldürme ve birçok yaralama olayı gerçekleştirdikleri iddiasıyla yargılanan sanıklardan 3'üne müebbet hapis, 1'ine ise 14 yıl hapis cezası verild

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında, tutuklu sanıklar Abdulcabbar Kırtay, Kasım Azarkan ve Mizbah Sayan hazır bulundu. Diğer sanıklar Musa Daşkın, Nazim Eprem ve Mehmet Salih Bakıcı duruşmaya katılmadı.

Sanıklardan Azarkan ve Kırtay'ın avukatları, müvekkillerinin, gözaltında iken baskıya maruz kaldıklarını, bu nedenle kolluk ifadelerini kendi özgür beyanlarıyla vermediklerini ileri sürerek, tahliyelerini talep etti.

İddia makamı, bir önceki duruşmada mahkemeye sunduğu mütalaasını tekrarladı.

Sanıkların son savunmasını dinleyen mahkeme heyeti, duruşmaya verdiği aranın ardından, sanıklar Kırtay, Azarkan ve Sayan'ın TCK'nın ''Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek'' suçunu kapsayan 309. maddesi uyarınca ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Sanıkların yargılama esnasındaki davranışlarını dikkate alan mahkeme heyeti, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını müebbet hapse dönüştürdü.

Diğer sanık Musa Daşkın'ın da TCK'nın aynı maddesinden ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılmasına karar veren mahkeme heyeti, cezayı sanığın terör örgütü Hizbullah'ın yapısı, faaliyetleri ve işlenen suçlarla ilgili güvenlik güçlerine doğru bilgiler verdiği gerekçesiyle 14 yıl hapis cezasına indirdi.

-ZAMAN AŞIMINDAN DAVALAR DÜŞTÜ-

Mahkeme, ''terör örgütü üyesi olmak'' suçundan yargılanan diğer sanıklar Nazim Eprem ve Mehmet Salih Bakıcı hakkında, zaman aşımı sürelerinin dolması nedeniyle davalarının düşmesine, yargılandığı sırada ölen sanık Fesih İkvan hakkındaki davanın da düşürülmesine karar verdi.
 
Zaman



Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,420 µs