En Sıcak Konular

Türk-İş'ten Ergenekon açıklaması

3 Temmuz 2008 16:14 tsi
Türk-İş Yönetim Kurulu, Ergenekon soruşturması ve gözaltılarla ilgili bir açıklama yaptı. Türk-İş, bazı konularda duydukları endişeyi şöyle dile getirdi:

Türk-İş Yönetim Kurulu'nca yapılan açıklamada, Ergenekon soruşturmasının iddianamesinin uzun zamandır bitirilmediği ifade edilerek, ''İlgililerin yargı önüne çıkarılamamış olması ve son operasyonda olduğu gibi kamuoyunun yakından tanıdığı gazetecilerin, emekli askerlerin, iş adamlarının nedeni belirtilmeksizin apar topar göz altına alınması kaygı vericidir'' denildi.

Türk-İş Yönetim Kurulu'nca yapılan yazılı açıklamada, ''son günlerde yaşanan siyasi ve hukuki gelişmelerin Türkiye'nin geleceği konusunda ülke bütünlüğünü savunan ve hukukun üstünlüğüne inanan kesimlerde endişe yarattığı'' belirtildi.

''Türkiye, bugün demokrasisinin teminatı olan yargı bağımsızlığını tartışır hale gelmiştir'' denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Sorunların demokrasi içinde çözüleceğine inanan Türk-İş, demokratik rejime yönelik her türlü girişimin karşısındadır ve bu tür girişimlerin şiddetle cezalandırılmasından yanadır. Ancak, Ergenekon adı altında yürütülen hukuk sürecinin, aradan çok uzun bir zaman geçmesine rağmen hala iddianamesinin açıklanmaması, ilgililerin yargı önüne çıkarılamamış olması ve son operasyonda da olduğu gibi kamuoyunun yakından tanıdığı gazetecilerin, emekli askerlerin, iş adamlarının nedeni belirtilmeksizin apar topar göz altına alınması kaygı vericidir.

Bütün bunların 'rejim tartışmaları' zemininde gerçekleşiyor olması ve bu zeminde değişik konu başlıkları altında toplumda bölünme ve ayrışmalara yol açması ülkemiz açısından ciddi tehlikeler içermektedir.

Türk-İş, çoğulcu ve katılımcı demokrasiyi, laik düzeni ve hukukun üstünlüğünü savunan ve bu temel ilkeleri varlık sebebi olarak gören bir kuruluş olarak hukukun tüm kişi ve kuruluşlar için bir güvence olduğuna inanmaktadır.

Beklentimiz, söz konusu operasyonla ilgili iddianamenin ivedilikle açıklanması, ilgililerin yargı önüne çıkarılması, suçlarının kanıtlanması halinde de ağır biçimde cezalandırılmasıdır.''

AA



Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,537 µs