bu açıdan okuyun! | " /> bu açıdan okuyun! | "/>

En Sıcak Konular

Glock'un sırrını bir de bu açıdan okuyun!

3 Temmuz 2008 16:02 tsi
Glock'un sırrını bir de bu açıdan okuyun! Sinan Aygün'ün odasında bulunan Glock'un sırrını bir de bu açıdan okuyun.

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan ATO Başkanı Sinan Aygün’ün makam odasının banyosunda 8 Mayıs’ta tesadüfen bulunan Glock marka silahın esrar henüz aydınlatılamadı.

Banyoda, tesisat ve elektrik onarımı yapan Murat Esen ve Canan Aksoy adlı ustalar tarafından şofbenin arkasında bulunan suikast silahı birçok soruyu da gündeme getirdi.

KAMERASIZ TEK BÖLÜM

24 saat kameralarla izlenen ATO binasının, kamera olmayan tek bölümü Başkan Aygün’ün banyosu. Bu nedenle silahın kim ya da kimler tarafından bırakıldığı konusu karanlıkta kaldı.

Bu sorunun yanıtının bulunamaması, çeşitli senaryoları da gündeme getirdi. Silahın bulunduğu banyo, Aygün’ün özel misafirlerini ağırladığı bölümde yer alıyor.

ODANIN GİRİŞİNDE PARMAK İZİ DEDEKTÖRÜ VAR

Sinan Aygün’ün odasında bulunan silaha ilişkin düzenlenen tutanakta, Avusturya yapımı, 9 mm çapında ve FXG245 seri numaralı Glock marka olduğu belirtildi. Balistik incelemede silahın herhangi bir kaydının çıkmadığı, konuya ilişkin Sinan Aygün ve çalışanların ifadelerine başvurulduğu açıklandı. Silahın bulunduğu odanın parmak iziyle sadece Aygün tarafından açılabildiğini kaydeden yetkililer, “Balistik incelemesi yapıldı ve temiz çıktı. Ardından savcılık takipsizlik kararı verdiği için dosya kapatıldı” dedi. Silahı bulan tesisatçı Murat Esen olayı, “Başkan odada yoktu. Şofbeni sökerken ayağıma bir şey düştüğünü fark ettim. Ya üzerinde ya da arkasındaydı. Silahı önce oyuncak sanıp elime aldım. Sinan Bey’in asistanı da oyuncak olabileceğinden şüphelendi. Hemen Sinan Aygün’ü odaya çağırdık, görünce çok şaşırdı” şeklinde anlattı.

ODANIN EN SIKI MÜDAVİMİ CEMİL ÇİÇEK

Sinan Aygün'ün sözkonusu odasının en sıkı müdavimi Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek. Çiçek'in hemen her hafta burada yemek yediği belirtiliyor. Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan, eski AKP’li Bakan Ali Coşkun’un da bulunduğu çok sayıda ünlü isim de ATO’yu ziyaretlerinde bu bölümde yemek yedikleri biliniyor.

SİNAN AYGÜN NEDEN BUNU HABER YAPTIRMADI?

Türkiye'de medya ilişkilerini en iyi yöneten insanlardan biri Sinan Aygün. Çok sayıda üst düzey gazeteci dostu var ve geniş danışman kadrosuyla hemen her gün haber olmayı başarıyor. Üstelik Aygün, medyada yer almak için "cam kırıklarının üzerinde yürüme, ATO binasına inek getirerek basın toplantısı yapma" dahil her yolu deneyen biri.

Şimdi soru şu: Tamirci Sinan Aygün'ün odasında silah buldu. Peki Aygün bunu neden haber yaptırmadı, hiçbir gazeteci dostuna anlatmadı, olayın üstünü adeta gizlercesine kapattı.

Sinan Aygün olaydan kimsenin haberdar edilmesini istemedi. Olaya birkaç kişinin şahit olması üzerine polis çağrıldı ancak polisin neden geldiğini Aygün'ün sekreterleri bile öğrenemedi. Olayı ATO'daki üç kişi ve tamirciden başka kimse bilmedi.

Oysa Aygün, "Odama gizlice silah koydular" deseydi, bu haber "komplo" teorileri çerçevesinde medyada geniş yer bulucaktı. Her konuda Medya'ya başvuran Aygün'ün bu konuda Medya'dan uzak durmasının açıklanmaya ihtiyacı var.

aktifhaber.com



Bu haber 1,131 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,711 µs